La nostra ment pot ser manipulada ?

Sàpiens

Sàpiens
23/01/2018

Una nova producció de la Sala Flyhard escrita per Roc Esquius i dirigida per Sergi Belbel, on la ciència-ficció i la comèdia s’equilibren d’una forma apassionant. Una combinació de diferents gèneres que busquen la reflexió de l’espectador.

Nosaltres, els homes, som dalt de tot de l’escala de l’evolució humana i des d’aquesta posició dirigim la nostra vida i tenim cura de la resta d’espècies que habiten el planeta. Però que passaria si això no fos així, que passaria si per sobre del «homo sàpiens» existissin els «homo supersapiens» i si aquets dominessin la nostra ment ???, aquesta és la qüestió que ens planteja l’obra.

Un despatx, i un home que repasa unes anotacions, ell és en Valentí Muntaner, el conseller de Salut del moment, i com a bon sapiens, ha lluitat incansablement per ser qui és, per ser on és, i per cuidar dels altres. De cop irromp al seu despatx una dona que no estava citada i a la que inexplicablement han deixat entrar, ella és la Marga Coll, i tot el que ella és i representa canviarà completament la vida d’en Valentí.

Ell és Enric Cambray que interpreta el paper del conseller i un munt de paper mes, ella es Mireia Portas, que interpreta el paper de la Marga i un munt de papers mes.

Una obra que entenem suposa un repte per als intèrprets, ja que han de canviar de registre, en alguns moments, a una velocitat vertiginosa. Ambdós, magnífics, ens han mostrat la seva comicitat i la seva enorme capacitat de canviar de rol en un instant.

Un muntatge «senzill» on segons Belbel, cada detall «té una importància cabdal» i en ser la sala Flyhard un espai petit, obliga a fer un teatre de «manufactura», en què un petit gest és tan important com un de gran.

Malgrat la pretesa «senzillesa» en la que es desenvolupa l’acció, el cert és que encara que la representació comença pausadament, pren a mitja representació una velocitat brutal en una mena de remolí imparable, que s’accelera cap al final i que costa de seguir en alguns moments, perquè obliga a l’espectador a un exercici mental que el pot arribar a noquejar, i no saber del cert que està passant davant dels seus ulls…. que és realitat i que és ficció ???…. quin personatge pren la paraula, el que veus físicament o el que interpreta ???

La nostra valoració és de 9 sobre 10

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Volver a Sàpiens

¡Enlace copiado!