Distopia maquillada de realitat

Sàpiens

Sàpiens
21/10/2019

Si viatgéssim milers d’anys enrere, veuríem que hi havia sis espècies d’humans. Avui en dia, només en reconeixem una. I, veient els diferents casos de tirania que hi ha repartits per la Terra actualment, per què hauríem de necessitar-ne més, no? Doncs això és el que planteja Roc Esquius en una fantàstica demostració de tenir el cap ben estructurat, per veure clar situacions que són poc habituals trobar en una societat com en la que vivim.

Enric Cambray i Marta Bayarri ens situen en una distopia que mai podrem saber del cert si és el 100% de ficció o camina sobre la fina línia entre la realitat i la invenció. Un text àgil i planer ple de registres que permet fer una masterclass d’interpretació dels dos actors. Roc Esquius ens brinda la possibilitat de posar-nos davant d’un doble cas d’abús de poder; per una banda del Conseller de Salut per actuar de forma inapropiada per pressions externes i per l’altra banda, per part de la visita inesperada al despatx del mateix Conseller.

Una obra per riure i per pensar, on el text arrenca pràcticament perfecte i que deixa la porta oberta a una futura segona part amb fronts oberts. Roc Esquius, reforçat per Enric Cambray i Marta Bayarri, desafien a Darwin i la seva obra «L’origen de les espècies» amb què va poder demostrar que el més fort sempre sobreviu, allò de la selecció natural. Però què passaria si entre un sàpiens i algú més fort que ell, hi ha alguna cosa més que cordialitat?

← Volver a Sàpiens

¡Enlace copiado!