Una coreografia mítica, amb la que no hem connectat

Rosas danst Rosas

Rosas danst Rosas
08/10/2017

Encetem la nostra temporada del Mercat de les Flors amb aquest ROSAS DANST ROSAS, creat l’any 1983 i que ha estat una referència internacional de la dansa potsmoderna. Aquesta peça es va veure a Barcelona el 1985.

La coreògrafa i ballarina belga Anne Teresa De Keersmaeker, va fundar la companyia Rosas durant la creació d’aquesta peça. La coreògrafa es caracteritza, en les seves creacions, per una rigorosa exploració del moviment des de les formes més simples a les més complexes i fa essencial la relació entre moviment i música. Aquesta peça, del període inicial de la seva carrera, no s’ha deixat d’interpretar en aquests 35 anys que han passat des de la seva creació.

Aquesta peça consta de quatre parts i un petit epíleg, està basada en el moviment sense descans, repetitiu, on les 4 joves ballarines tenen un aspecte seriós i mantenen una dialèctica entre agressió i tendresa, entre uniformitat i individualitat, obligades a repetir les mateixes accions tedioses una vegada i una altra.

Els seus moviments són idèntics entre elles quatre, però també fan moviments diferents en grups de dos, o bé algun cop tres idèntics i una ballarina amb moviments diferents. Aquesta coreografia ens deixa un gust de boca que és una barreja de fascinació per la seva increïble sincronia i al mateix temps se’ns fa llarga i comencem a mirar el rellotge (un senyal inequívoc que comença a avorrir-nos).

La nostra valoració ha tingut en compte per una part la perfecta execució de les ballarines que ens ha meravellat, però també amb la sensació que no hem pogut connectar amb una coreografia, que en molts moments ens ha arribat a avorrir. Unes contradiccions que no havíem viscut mai en un espectacle de dansa.

Per veure l’article original sencer, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a Rosas danst Rosas

¡Enlace copiado!