Un conte visual

Pinocchio. El naixement de la tragèdia

Pinocchio. El naixement de la tragèdia
07/07/2019

Aquesta setmana he descobert un nou espai,  l’Oracles Theater, una sala que va obrir les seves portes en el 2017, i que està inspirat en els teatres independents de Nova York de finals dels anys 90.

En aquest espai s’hi pot veure una programació estable i diversa principalment especialitzada en la dansa Butoh, una forma d’expressió amb moviments extremadament lents i d’una gran precisió.

“Pinocchio” és un muntatge creat, dirigit i interpretat per Orland Verdú, basat en la carta del Boig de la baralla del tarot, i el conte “Li avventure di Pinocchio” de Carlo Collodi.

L’originalitat d’aquests espectacle no és la història en sí, sinó la utilització del llenguatge i tècniques de la dansa butoh i el mitoh teatre com a medi d’expressió. Orland Verdú combina teatre físic, caracterització, dansa, ombres, interpretació i mímica per explicar-nos una història que va més enllà del conte en sí. Orland Verdú ens mostra a l’etern viatger que camina per el món sense vincles ni nacionalitat, amb l’únic desig de convertir-se en ésser humà; un personatge que nega lligams,  que camina sense saber on va; un personatge que creix, es transforma i canvia, que estima i somia; un personatge amb una energia sense límits. El Boig i Pinotxo representen la innocència, l’espontaneïtat, la puresa, el principi, la llibertat total, la bogeria, el desordre i el caos.

Pinocchio” és una experiència teatral que t’atrapa des d’un bon començament, visualment i tècnicament. És fascinant veure amb quina delicadesa i precisió es mou l’actor per tot l’espai escènic.  A “Pinocchio” no hi ha text, sinó moviment meditatiu, dansa, teatre i música.

Física i tècnicament brutal !!!

Realment és un espectacle que recomano que no us perdeu.

 

← Volver a Pinocchio. El naixement de la tragèdia

¡Enlace copiado!