Pasos largos
14/06/2019
Tres pasos largos

S’ha de dir que la Sala Fènix és dels pocs espais teatrals on s’hi poden veure veritables joies escèniques d’aquelles que se’n diuen poc convencionals, com és el teatre d’objectes, els titelles, les màscares o el teatre gestual. De fet va ser en aquesta sala on vaig descobrir per primera vegada el meravellós món dels titelles per adults.

Els titelles per a adults és un gènere artístic poc reconegut i poc visible dins la cartellera teatral de la nostra ciutat. Sincerament, no ho entenc. Suposo que és degut al desconeixement (per part del públic), i també per la manca d’informació i recolzament dels medis informatius. La qüestió és que a mi m’encanta aquesta disciplina artística, i sempre que m’assabento que n’hi ha algun de programat, em falta temps per anar-lo a veure.

 “Pasos Largos” ha estat una nova descoberta. Diferent a tot el que he vist fins ara. Es tracta d’un espectacle innovador on la companyia de titellaires Coriolis investiga i treballa amb diferents llenguatges escènics.

Coriolis ha creat un espectacle de titelles des d’una mirada més teatral. A “Pasos largos” es fusiona text, titelles, manipulació d’objectes, il·luminació, so i vestuari. La titellaire Maru Fernandez a part de la manipulació d’objectes, es transforma en un titella.

Un seguit d’escenes mostren les diferents etapes de la vida de l’ésser humà, i els canvis que viu al llarg del temps. Infància, adolescència i maduresa. Ho fa de manera poètica; de vegades amb humor i d’altres de forma més nostàlgica.

“Pasos Largos” ens parla de la vida i de la mort, dels orígens, del pas del temps, de les relacions de parella, de la família i de la soledat, de les pors, dels canvis,…

El millor:

L’originalitat de l’espectacle, el disseny de vestuari i titelles, el moviment corporal i la manipulació dels titelles. La sinceritat.

Què m’ha fallat?

-Caldria millorar la dinàmica en els canvis d’escena.

-Prescindiria de l’ús de la paraula oral.

Precisament una de les coses que més m’agrada d’aquest tipus d’espectacle és la manipulació sense paraules. Per mi és super important el silenci, la importància de la visualitat poètica, la capacitat d’observar i imaginar.

 

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Pasos largos

Pasos largos

Maru fernández presenta Pasos Largos, Unipersonal de Teatro de Títeres Contemporáneo para adultos.

Una mujer y tres vestidos que se transforman en escena, tres momentos en la vida de alguien, la historia de tres pasos largos en un camino…

Una mujer y tres vestidos que se transforman en escena consignan tres pasos ─tres momentos─ en la vida de un personaje. De lo poético al humor ácido, la sensibilidad atraviesa temas profundos y comunes, como la vida en pareja, la vejez y los vínculos; a través de un lenguaje original que rompe el molde de la comunicación tradicional. El espectáculo toma al milenario arte de títeres, y mediante un exhaustivo trabajo de experimentación lo lleva por el camino de la innovación y la mixtura para sorprender a cada momento debido a su versatilidad técnica, que incluye títeres de boca y objetos, objetivación de cuerpo, así como armado y desarmado a partir de algo tan simple como un vestido.

Creando las escenas a partir de vestuarios y objetos, transformando todo a cada momento. Fusionando técnicas, títeres de boca y objetos, títeres que salen como extensiones de la titiritera, objetivando el cuerpo, armando y desarmando formas a partir de algo tan simple y sencillo como un vestido, buscando momentos poéticos entrelazados con el humor más ácido, llevando el espectáculo entre el virtuosismo y el riesgo constantes.

Coproducción uruguayo/argentina premiada por Iberescena, con un equipo joven y creativo en pos de una investigación profunda en los distintos lenguajes que el teatro de títeres actual contempla. Un trabajo exhaustivo de búsqueda y experimentación en las técnicas, logrando como resultado de la mixtura e innovación, nuevas y personales formas de contar desde las posibilidades de una solista.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
Sé el primero en dejar tu valoración
Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.