Thriller amb tocs d’humor negre

Paraules encadenades

Paraules encadenades
06/03/2018

“Paraules encadenades” és un thriller amb tocs d’humor negre, magníficament dirigit per Sergi Belbel, que ens parla sobre els límits i conflictes en les relacions de parella, mitjançant un joc pervers entre un assassí en sèrie interpretat per David Bagés i la seva propera víctima, una jove infermera i psicòloga interpretada per Mima Riera.

“Paraules encadenades” es va estrenar al Teatre Romea el 1998, amb l’Emma Vilarasau i el Jordi Boixaderas com a protagonistes, en aquella ocasió l’acció transcorria dins un garatge , en aquesta reposició l’acció es produeix en un teatre abandonat.

Obra guanyadora del XX Premi Born de Teatre, i del Premi de la crítica Serra d’Or a la millor obra en llengua catalana.

Es tracta d’un dels primers textos de Jordi Galceran escrit al 1995, que tot i el pas del temps, segueix omplint teatres. I es que tot el que escriu aquest autor s’acaba convertint en un gran èxit teatral, només cal mirar com “El mètode Grönholm” i “El crèdit” segueixen omplint teatres  a tot arreu on es representa.

A “Paraules encadenades” Galceran juga amb el públic, ens manipula, li agrada confondre’ns, sorprendre’ns  i mantenir-nos en tensió durant tota la representació. Ens enganya amb informacions falses, fent-nos creure que ho sabem tot. El públic quedem atrapats des d’un bon principi, i comencem a imaginar possibles desenllaços. Imaginem, ho veiem clar, ens muntem la nostre pròpia pel·lícula, però de cop i volta tot dona un gir inesperat, i el que semblava que era ja no és, i de nou sorgeixen noves preguntes. Us asseguro que no t’avorreixes, el nostre imaginari es dispara. El millor de tot, és que el final és del tot sorprenent.

El mèrit de que tot rutlli i sigui realment creïble és gràcies a la magnífica interpretació dels dos actors que es fiquen dins els personatges de la Laura i en Ramon. Per una banda en David Bages interpretant un home en constant transformació emocional , i per un altre la Mima Riera que transmet la sensació d’angoixa en la que es troba el seu personatge,  fins hi tot, experimenta en pròpia pell, algunes de les crueltats que pateix el seu personatge.

← Volver a Paraules encadenades

¡Enlace copiado!