Una opinión de Neus Mònico Fernández
Neus Mònico Fernández

Pals

Pals

6/07/2015

“L’últim viatge, un homenatge a la vida”

“Pals” és un espectacle de circ contemporani de la companyia “Cíclicus”, creat i dirigit per Leandro Mendoza, un artista amb una gran trajectòria en el món del circ.

Es tracta d’un homenatge que fa una companyia de circ ambulant per acomiadar-se d’un dels seus integrants que ha mort. Els companys han de buscar un lloc idoni on depositar les seves cendres per poder tornar-se a integrar dins de la natura. Una espècie de metàfora on homenatjar a la mort és homenatjar a la vida.

L’escenografia es crea a partir de desmuntar un carro ; pals i rodes que es desmunten i munten formant  diferents estructures i formes que esdevindran els diferents espais escènics i  al mateix temps servirà per que els artistes ens facin una magnífica exhibició de les variades disciplines de circ.

El vestuari és estèticament atractiu i funcional, de tons naturals i dissenyat de tal manera  que els permet realitzar amb comoditat tots els moviments i execucions de les diferents tècniques de circ de cada especialista.

La il·luminació i la música són una part molt important en aquest espectacle. La llum donarà la intensitat necessària en cada instant de les històries i també assenyalarà en quin instant del dia ens trobem, matisant la llum solar en el transcurs de tot un dia. L’encarregada de posar música a l’espectacle és la Tanja Haupt, una actriu i música multinstrumentalista, que ens ha deixat  hipnotitzats amb la seva música, a part de fer-nos una demostració d’art, tocant una gran variació d’instruments poc quotidians, molts d’ells desconeguts per la gran majoria del públic. I  l’actriu Itziar Castro amb la seva meravellosa veu ho ha acabat d’arrodonir.

Pel que fa als personatges, aquest espectacle compta amb artistes especialitzats en diferents disciplines: Miguel Angel Fernández (clown, verticalista, acròbata i mag), Asvin López Echarri ( acròbata, trapezista i especialista formada de màstil), Itziar Castro ( actriu i cantant),Tanja Haupt (actriu i música multiintrumentalista), Irene Estradé Niubó ( acròbata i especialista en aeris), Miguel García ( actor i acròbata), Joel Martí Melero (equilibrista) i Nacho Lopez (multiinstrumentalista i compositor musical).

Us recomano que aneu a veure aquest espectacle. A mi m’ha seduït des del primer moment. Tendresa, màgia, poesia,…, que més us puc dir, endinseu-vos per uns instants dins del món del circ i compartiu amb ells aquest viatge al més enllà de la vida.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Pals

Un colectivo de artistas de circo itinerantes ha sufrido una pérdida: un miembro de la troupe ha muerto. Para asumir su ausencia y vivir colectivamente el duelo, los integrantes de la compañía rendirán un gran homenaje al artista y a su proceso de transformación en unas cenizas que simbolizan su metamorfosis. Ahora intentan encontrar un lugar en el que depositar las cenizas del compañero desaparecido para que pueda seguir su curso y volver a integrarse en la naturaleza. En este homenaje ritual entrarán en juego todo tipo de inventos que sugieren un diálogo continuo con el concepto de cambio, de transformación. Una serie de materiales naturales, convertidos en piezas de una geometría armónica, les servirán para construir un carrusel desde donde contemplar el atardecer. Ha llegado el momento de esparcir las cenizas al aire, en un suelo fértil, y entregarlas a un abrazo eterno con la Madre Tierra. El lenguaje del circo sirve a estos artistas para rendir un homenaje a la muerte que es, a la vez, una celebración del ciclo de la vida.

Una coproducción del Grec 2015 Festival de Barcelona, Buenos Aires Polo Circo, Ministerio de Cultura de la Ciudad de Buenos Aires y Cíclicus.

Con la colaboración del Teatre Clavé, L’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell y el Ateneu Popular 9 Barris.

Cíclicus cuenta con el apoyo del Departamento de Cultura de la Generalitat de Catalunya, INAEM – Ministerio de Cultura y el Institut Ramon Llull.

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • silvia

  Molt poètic i recomanable!

  16/07/2015

 • 12345

  Julià

  Està força bé, però falla el misatge que es vol transmetre, costa captar-lo. Els intèrprets són brutals, i la música ha estat ben escollida.

  07/07/2015

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Sabia el que anava a veure, i sabìa que no es tractava de simples acrobàcies perquè per això vaig a un circ, sinó un record a un component del grup que mor i que els seus companys utilitzant el llenguatge del circ li rendeixen un homenatge. M’ha decebut ja que el que intentaven transmetre no m’ha arribat. He sortit amb la impressió que després d’aquest toc poètic amb cançons i música que tampoc m’han agradat, s’amaga la baixa qualitat i execució dels números d’equilibristes, acròbates o trapecistes que realitzen, amb elements rudimentaris que és l’única cosa que m’ha semblat almenys original.

  06/07/2015

Artículos relacionados