Quasi normal

Next to normal: An immersive live musical

Next to normal: An immersive live musical
11/07/2022

Next to Normal és el primer musical de Broadway que s’ha representat en un format 100% immersiu.
És una coproducció entre l’empresa argentina Del Campo Global, la productora catalana Layers of Reality i el Grec Festival de Barcelona. Es tracta d’una adaptació a 60 minuts del llibret original que han fet els seus autors, Brian Yorkey i Tom Kitt per a ser vist en un espai immersiu de 2000 metres quadrats, en el que públic i actors comparteixen un mateix espai.
Tot un luxe poder veure i escoltar de tan a prop les veus d’Alice Ripley (Diana), qui va estrenar aquesta obra a Broadway i va ser guardonada amb un premi Tony per aquest paper, Andy Senyor Jr (Dan), Jade Lauren (Nathalie), Lewis Edgar (Gabriel)i l’actor català Eloi Gómez (Henry). El doctor Madde (el psiquiatre) és interpretat per l’actor Adam Pascal de manera virtual.

Next to normal és una proposta sense escenografia ni attrezzo, amb unes projeccions 360 graus a les parets i terra, que són una autèntica passada. Unes projeccions que per un costat creen l’espai visible per on es mouen els actors, i per un altre el mental (sensacions, la bipolaritat i la distorsió de la realitat mitjançant al·lucinacions) de la Diana. El so surround dona força a tota la proposta.

L’espectacle es representa en versió original (anglès), però amb subtítols en castellà i català, projectats a totes quatre parets. De totes maneres només amb la interpretació tan acurada dels actors entendreu perfectament tot el que està passant a escena.

La música i les lletres de les cançons són una autèntica joia, d’aquelles que fan que no paris d’emocionar-te. Una varietat d’estils omple la sala, clàssica, rock, country, jazz i algunes melodies que semblaven creades pel mateix Sondheim.

La trama central és el trastorn bipolar de la Diane i dels efectes que aquesta malaltia comporta tant en l’àmbit personal com familiar.
A part de tocar el tema de les malalties mentals, l’obra toca temes com la pèrdua, el dol, el suïcidi, l’abús dels psicofàrmacs i dels duríssims tractaments en la psiquiatria moderna.

Us recomano que no us perdeu aquest musical per diversos motius: per la posada en escena, pel seu format tant innovador, per les magnífiques interpretacions, tant en l’àmbit interpretatiu com vocal, per la música, per les lletres de les cançons…, però sobre tot perquè és una magnífica oportunitat de gaudir d’un espectacle de gran nivell.

BRUTAL!
SENSACIONAL!
IMPRESSIONANT!
IMPRESCINDIBLE!

← Volver a Next to normal: An immersive live musical

¡Enlace copiado!