Ficció o realitat

Mars Joan

Mars Joan
01/04/2016

En el marc d’El Cicló d’El Tantrantana, la companyia Dara estrena l’obra de teatre Mars Joan, una comèdia escrita i dirigida per en Roc Esquius, inspirada en Mars One, un projecte real, que el que pretén és muntar, a partir del 2027, una colònia permanent d’humans en el planeta Mart. Homes i dones que hauran de viure per sempre en aquest planeta, sense cap possibilitat de retornar a la Terra. La previsió és que durant l’any 2025 viatgin a Mart els primers colonitzadors, en el 2027 s’incorporin quatre persones més; així cada dos anys fins al 2035, que es calcula que s’arribarà a la vintena d’habitants. El projecte, per tal d’assegurar patrocinadors i inversors, ha previst un reality show, similar al conegut programa televisiu Gran Hermano.

La Companyia Dara el que intenta és descobrir quins poden ser els motius perquè gent com en Joan vulgui fer aquest viatge i deixar-ho tot per sempre; i s’ho plantegen des de la perspectiva d’assolir un somni, en cap cas en la de defugir d’una realitat.

Els protagonistes són quatre: les parelles formades per en Joan (Josep Sobrevals) el candidat a viatjar a Mart i la Noe (Vanessa Segura) la seva dona, i la Sara (Núria Deloufeu) i el seu marit en Manel (Isidre Montserrat). A cadascun d’ells els veurem reaccionar de diferent manera davant la decisió d’en Joan. Mentre la Noe no s’ho acaba de creure i s’enfonsa, la Sara és mostra molt més compressiva i en Manel és el típic enfoteta que se’n riu de tot. La foto del programa de mà la trobo genial, capta molt bé la reacció de cadascun dels protagonistes.

Només entrar, els espectadors ens convertim en el públic del reality show Mars One. La presentadora del programa està a punt d’entrevistar a la dona d’en Joan, un dels escollits de colonitzar el planeta Mart. El realitzador s’encarrega de dir-nos com i quan hem d’aplaudir. En Joan el podem veure en una pantalla via satèl·lit. Se’l veu molt feliç. Mitjançant la utilització del flashback la història va endavant i endarrere durant tota la representació. Comença amb en Joan a Mart, salta per situar-nos en el moment en què en Joan decideix marxar, i així un i un altre cop successivament.

La veritat és que l’he trobat molt original i divertida. És una comèdia molt ben escrita i dirigida per en Roc Esquius, en la que m’he divertit moltíssim només començar l’obra. Per descomptat que les interpretacions de tots quatre actors han estat fantàstiques!! Trobo genial l’escena on les converses que tenen individualment amb els mòbils queden perfectament lligades entre .

A mi m’ha agradat molt, i per això recomano a tothom que tingui ganes de riure i passar-ho bé durant l’hora i mitja que dura l’espectacle que no es perdi aquesta comèdia. Us puc assegurar que sortireu del teatre amb un somriure d’orella a orella.

← Volver a Mars Joan

¡Enlace copiado!