Tot s’hi val a l’hora de fer broma?

Mala broma

Mala broma
19/03/2018

“Mala broma” és una comèdia negra escrita per Jordi Casanovas i dirigida per Marc Angelet, que pren com a referents “La trampa final” d’Ira Levin, o “La Huella” d’Anthony Shaffer, dues obres on l’intriga, l’humor i la mala bava van agafats de la mà.

 

El punt de partida d’aquest muntatge és el retrobament de dos vells amics que feia temps que no es veien, l’Ernest (Ernest Villegas) i l’Òscar (Òscar Muñoz), i la relació que hi ha entre ells i l’Anna (Anna Sahun), la dona de l’Òscar.

D’aquest retrobament entre els dos amics, surt la idea de fer-li una broma a l’Anna, però no pot ser una broma innocent, la broma s’ha de portar a l’extrem, l’Òscar ha d’aconseguir fer enfadar molt a la seva dona. Durant la broma l’Ernest romandrà amagat en una de les habitacions del pis. “Panamà” serà la paraula clau per aturar-ho tot.

 

“Mala broma” és un muntatge que posa al límit als seus personatges. Una obra que ens fa reflexionar sobre on són els límits de l’humor, l’amistat i l’amor, i de passada toca temes tan actuals com són els abusos sexuals, la crisis laboral, el masclisme, i la desigualtat entre homes i dones.

 “Mala broma” és un text en que rés és el que sembla, amb girs inesperats i que provoca reaccions diverses entre el públic. A la sortida reaccions i comentaris de tota mena: sorprenent, indignant, divertida, original, … I és que a “Mala broma” hi trobareu bromes amb les que riureu i d’altres que us esgarrifaran.

El sentit de l’humor és una de les millors psicoteràpies que tenim els éssers humans. Riure’ns de nosaltres mateixos o riure’ns dels demés és un fet habitual de les persones. Tots en un moment o altre em fet o ens han fet alguna broma. Però hi ha límits, no tot s’hi val. No s’hi val fer bromes sobre temes controvertits, ni sobre pors generalitzades de la societat. No s’hi val intenta defendre’s amagant-se sota l’excusa  “només es tracta d’una broma”.

Hi ha excuses davant d’una broma de mal gust o una broma pesada? Quina és la línia que els separa? Quins són els límits de l’humor? Tot s’hi val a l’hora de fer broma?  Es pot fer broma de tot?  

No tot s’hi val.

 

A “Mala broma” veureu tot tipus de bromes: bromes intel·ligents, bromes gamberres, bromes de mal gust, bromes sexistes, bromes innocents, bromes incisives,…bromes que us faran riure, bromes que us indignaran, bromes que us faran patir i bromes amb les que fins hi tot us emprenyareu.

 

Quins són els vostres límits?

 

***1/2

← Volver a Mala broma

¡Enlace copiado!