un bri d’aire fresc

Los Galindos: Udul

Los Galindos: Udul
12/07/2018

La companyia Los Calindos presenta Udul a la plaça Margarida Xirgu dintre Festival Grec. Aquesta companyia, Premi Nacional de Cultura 2016, presenta aquesta proposta en l’interior d’una carpa amb una petita pista. Tal com van comentar al final de la funció, una companyia internacional que torna a casa a fer alguna funció.

Los Galindos ha plantat la seva iurta, l’espai de fusta i lona que s’inspira en les llars dels nòmades mongols on actua des del 2011, a la plaça Margarida Xirgu. L’entrada a la carpa ja forma part de la funció, ja que ens esperen a tots per d’un a un o en petits grups ens van acompanyant i situant en el nostre lloc assignat per ells mateixos.

Anem asseint-nos de mica en mica al voltant de la pista i comença l’espectacle. Un obrir i tancar de cortines que comença a estranyar-nos inicialment i quan entrem en aquest humor absurd ens atrapa sense deixar-nos. Com en les pelicules en les pel·lícules mudes, l’absurd és la millor forma per entrar en l’espectacle i riure’ns.

Uns moviments precissos, uns equilibris perfectes que ens deixen bocabadats. La distància és curta entre ells i nosaltres, i veiem a menys d’un pam com van succeïnt els seus moviments en la petita pista. En un moment determinat una catifa, un pal o unes galledes o una bicicleta van agafant la seva part de protagonisme. Primer introduïnt-los de forma còmica i posteriorment en el número d’acrobacia.

I sembla mentida que en poca estona arribem a la part final, hem de recollir-nos i assaborir aquests 60 minuts que ha durat la funció. Uns 60 minuts que hem desconnectat de l’exterior de la carpa. Ha valgut la pena, i no m’importaria tornar a desconnectar de nou.

Podeu llegir la resta de l’opinio a l’enllaç

← Volver a Los Galindos: Udul

¡Enlace copiado!