Lluís Soler: El comte Arnau

8/08/2017

La màgia de la paraula

No és d’estranyar de veure tot un públic dempeus aplaudint, després de la magnífica actuació que ens va fer LLUÍS SOLER , davant el poema “El comte Arnau” de Josep Maria de Segarra . Escric el seu nom en majúscules per admiració, perquè per mi és un dels més destacats i grans actors de casa nostra, per tenir una de les veus més reconegudes i seductores del teatre català, per la seva capacitat de memoritzar qualsevol text, per saber transmetre i connectar amb el públic, i sobretot per fer-me gaudir de la poesia.

“El comte Arnau” és un dels poemes més populars de Josep Maria de Sagarra,  i també segons Lluís Soler, un dels que més ha fascinat a l’actor.

 El poema original de Segarra està format per 10.000 versos hendecasíl·labs, que, per poder-lo convertir en un espectacle d’una hora aproximada de durada, Lluís Soler (interpretació)  i Antonio Calvo (direcció) n’han escollit uns 1500 versos fidels del text original.

Aquesta és la quarta vegada que Lluís Soler porta a escena aquesta obra (2005 i 2008 dins el Festival Grec, i el 2007 al Teatre Romea mitjançant la Fundació Romea); a diferència de les altres vegades, en aquesta ocasió, Lluís Soler diu de memòria tots els versos, dirigint-se més directament al públic, creant una connexió molt més forta.

“Llegir o dir el vers de memòria altera el resultat final d’allò que arribarà al públic. En el fons, fa que l’obra sigui un altre espectacle, però conservant sempre l’essència original” – Lluís Soler.     

La posada en escena és la que ofereix la sobrietat de les pedres de Montjuïc. La paraula en la veu de l’actor, és el principal protagonista.

L’adaptació feta per Lluís Soler segueix el fil argumental del poema però es centra en els tres personatges més importants, el comte Arnau, la seva muller i Adelais (abadessa de Sant Joan de les Abadesses), prescindint de la resta d’històries i protagonistes que descriu Sagarra en el seu poema.

El poema és fàcil d’entendre. El seu llenguatge és clar, i cada personatge està interpretat amb un registre de veu diferent.

L’hora se’m va passar volant.

Per arrodonir la nit, Lluís Soler ens va sorprendre regalant-nos tres poemes de Sagarra.

El públic agraït, emocionat, entusiasmat no vàrem parar d’aplaudir .

BRUTAL !!!

 

 


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Lluís Soler: El comte Arnau

Lluís Soler: El comte Arnau

El gran actor Lluís Soler interpreta en el Teatre GREC uno de los poemas más populares de Josep Maria de Sagarra

Lluís Soler, uno de los actores imprescindibles en los escenarios del país, interpreta “El Comte Arnau” la puesta en escena de uno de los poemas más populares del dramaturgo, novelista y poeta Josep Maria de Sagarra, una de las figuras más destacadas de la literatura catalana. Soler ha adaptado los 10.000 versos del texto original para extraer 1.500 versos, en un ejercicio de síntesis que contiene la substancia dramática del poema.

La dirección del espectáculo va a cargo de Antonio Calvo (“Noies de calendari”, “Un fantasma en casa”), un proyecto donde la palabra toma toda la fuerza. La adaptación, que ya se pudo ver hace unos años en el Grec Festival de Barcelona, se centra en el triángulo amoroso de los tres protagonistas: el comte Arnau, su esposa Elvira y la abadesa Aledais.

“El comte Arnau” es una de las obras más importantes de la literatura trovadoresca catalana y parte de una canción popular en la Catalunya pirenaica a finales del s. XVI. Narra la historia de un señor feudal del Ripollès que maltrataba a sus vasallos y seducía a las doncellas. Como castigo por todas sus fechorías, el conde deberá cabalgar eternamente a lomos de su caballo.

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

Sé el primero en dejar tu valoración.