Lluís Soler: El comte Arnau

7/08/2017

Una nit màgica

Ahir diumenge una altra nit màgica al Teatre Grec, dins del 15é San Miguel MASiMAS Festival. Lluís Soler ens va regalar la posada en escena del poema del Comte Arnau de Josep Maria de Sagarra.

L’any 2005 va ser estrenat en el Festival Grec sota la direcció, com ara, d’Antoni Calvo, després de què l’any 2000 Lluís Soler va treballar el poema de Josep Maria de Sagarra per portar-lo al públic. Va fer gira per diverses poblacions de Catalunya i es va presentar al Romea l’any 2007 i a la Biblioteca de Catalunya l’any 2008.

Lluís Soler ha adaptat els 10.000 versos del text original per extreure’n 1.500 versos, en un exercici de síntesi que conté la substància dramàtica del poema.

Lluís Soler i Antonio Calvo presenten el text en vers i en hendecasíl·labs. Un faristol, un llibre i una encertadíssima il·luminació són els únics elements escenogràfics que aconsegueixen, amb la seva sobrietat, destacar la força de la paraula. Un privilegi. Un entorn enorme que s’ha fet íntim i càlid amb les seves paraules.

“El comte Arnau” de Josep María de Sagarra és una de les obres més importants de la literatura trobadoresca catalana i parteix d’una cançó popular a la Catalunya pirinenca a finals del segle XVI.

Un teatre no gaire ple (potser menys de la tercera part), on la paraula s’ha imposat des del primer moment amb la seva capacitat per recrear l’acció. El silenci en l’auditori ha estat total, ni estossecs, ni mòbils han entorpit en cap moment aquesta hora d’autèntica poesia. Admiració i respecte per una persona capaç de comunicar i transmetre l’emoció de les paraules fent gala d’una memòria realment admirable.

En acabar, en Lluís Soler ens ha obsequiat amb dos poemes satírics de Sagarra “actualitzats” i “Vinyes Verdes” que ens han fet aplaudir dempeus.

Per veure la nostra valoració original, només heu de clicar AQUÍ


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Lluís Soler: El comte Arnau

Lluís Soler: El comte Arnau

El gran actor Lluís Soler interpreta en el Teatre GREC uno de los poemas más populares de Josep Maria de Sagarra

Lluís Soler, uno de los actores imprescindibles en los escenarios del país, interpreta “El Comte Arnau” la puesta en escena de uno de los poemas más populares del dramaturgo, novelista y poeta Josep Maria de Sagarra, una de las figuras más destacadas de la literatura catalana. Soler ha adaptado los 10.000 versos del texto original para extraer 1.500 versos, en un ejercicio de síntesis que contiene la substancia dramática del poema.

La dirección del espectáculo va a cargo de Antonio Calvo (“Noies de calendari”, “Un fantasma en casa”), un proyecto donde la palabra toma toda la fuerza. La adaptación, que ya se pudo ver hace unos años en el Grec Festival de Barcelona, se centra en el triángulo amoroso de los tres protagonistas: el comte Arnau, su esposa Elvira y la abadesa Aledais.

“El comte Arnau” es una de las obras más importantes de la literatura trovadoresca catalana y parte de una canción popular en la Catalunya pirenaica a finales del s. XVI. Narra la historia de un señor feudal del Ripollès que maltrataba a sus vasallos y seducía a las doncellas. Como castigo por todas sus fechorías, el conde deberá cabalgar eternamente a lomos de su caballo.

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

Sé el primero en dejar tu valoración.