Una nit màgica

Lluís Soler: El comte Arnau

Lluís Soler: El comte Arnau
07/08/2017

Ahir diumenge una altra nit màgica al Teatre Grec, dins del 15é San Miguel MASiMAS Festival. Lluís Soler ens va regalar la posada en escena del poema del Comte Arnau de Josep Maria de Sagarra.

L’any 2005 va ser estrenat en el Festival Grec sota la direcció, com ara, d’Antoni Calvo, després de què l’any 2000 Lluís Soler va treballar el poema de Josep Maria de Sagarra per portar-lo al públic. Va fer gira per diverses poblacions de Catalunya i es va presentar al Romea l’any 2007 i a la Biblioteca de Catalunya l’any 2008.

Lluís Soler ha adaptat els 10.000 versos del text original per extreure’n 1.500 versos, en un exercici de síntesi que conté la substància dramàtica del poema.

Lluís Soler i Antonio Calvo presenten el text en vers i en hendecasíl·labs. Un faristol, un llibre i una encertadíssima il·luminació són els únics elements escenogràfics que aconsegueixen, amb la seva sobrietat, destacar la força de la paraula. Un privilegi. Un entorn enorme que s’ha fet íntim i càlid amb les seves paraules.

“El comte Arnau” de Josep María de Sagarra és una de les obres més importants de la literatura trobadoresca catalana i parteix d’una cançó popular a la Catalunya pirinenca a finals del segle XVI.

Un teatre no gaire ple (potser menys de la tercera part), on la paraula s’ha imposat des del primer moment amb la seva capacitat per recrear l’acció. El silenci en l’auditori ha estat total, ni estossecs, ni mòbils han entorpit en cap moment aquesta hora d’autèntica poesia. Admiració i respecte per una persona capaç de comunicar i transmetre l’emoció de les paraules fent gala d’una memòria realment admirable.

En acabar, en Lluís Soler ens ha obsequiat amb dos poemes satírics de Sagarra “actualitzats” i “Vinyes Verdes” que ens han fet aplaudir dempeus.

Per veure la nostra valoració original, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Lluís Soler: El comte Arnau

¡Enlace copiado!