Juguem a endevinar l’assassí ?

La visita inesperada

La visita inesperada
19/09/2017

UNA VISITA INESPERADA (The Unexpected Guest) és una de les peces teatrals més cèlebres de l’escriptora britànica Agatha Christie (1890-1976), escrita l’any 1958 i estrenada al Duchess Theatre de Londres el 12 d’agost del mateix any. L’any 1999 va ser publicada en format novel·la i va ser Charles Osborne, conegut escriptor australià, qui va novelitzar-la.

Malgrat que en el seu temps les obres d’aquesta escriptora van ser una mena de bet-sellers a tot el planeta, a hores d’ara creiem que se li nota massa el pas del temps i els seus arguments d’intriga tenen la mateixa estructura, que es basa a intentar despistar als lectors per tal de no descobreixin a l’assassí fins a la darrera pàgina …. i sempre, sempre, … sempre serà el que menys números té, de semblar-ho.

Nou actors dalt l’escenari, encapçalats per Jordi Coromina que ens ha tornat a impressionar per la seva veu de baríton i al que hem vist treballar amb anterioritat a «Scaramouche» o «La vampira del Raval» entre d’altres.

Una nit de tempesta i boira, Michael Starkwedder (Jordi Coromina) es perd per les carreteres del País de Gales i acaba accidentant el cotxe. Necessita ajuda i entra a la casa dels Warwick per la porta del jardí, que és oberta.

En travessar la porta, una escena esgarrifosa: un home mort d’un tret, encara assegut en una cadira de rodes, i al seu costat una dona empunyant un revòlver. Ella és Laura Warwick (Empar López) l’esposa del difunt i confessa l’assassinat.

Tots els que hi viuen a la casa tenen motius per eventualment haver acabat amb la vida de l’autoritari Richard Warwick. Les pistes es ramifiquen i el que en principi aparentava ser un cas resolt es converteix en un laberint de simulacions i enganys.

Una posada en escena ambientada en un saló d’una casa benestant on els personatges entren i surten. Una proposta que ens ha semblat entretinguda i ens ha fet passar una bona estona amb unes interpretacions convencionals i on destaquem a Jordi Coromina, Gerard Clavell i Carme Capdet.

Aquesta vegada el Teatre del Raval també fa participar els espectadors en un joc d’endevinar l’assassí. Entre els qui ho encertin se sortejarà un sopar per a dues persones i dues invitacions per a l’espectacle.

Una proposta escènica que simplement vol entretenir als espectadors, mentre ells intenten fer el nombre màxim possible de càbales per descobrir el desenllaç abans d’hora…. i creiem que aquest equip artístic ha aconseguit fer-ho amb força qualitat.

Per veure l’apunt original sencer, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a La visita inesperada

¡Enlace copiado!