La ira de narciso

9/10/2018

Realitat. Fantasia. O la combinació de totes dues afirmacions.

“La ira de Narciso” es un monòleg en primera persona on l’actor Gerardo Otero interpreta i relata l’estada de Sergio Blanco (autor del relat) en una habitació d’hotel, per relatar-nos un fet que li va ocorre a l’escriptor durant un viatge que va fer a Liubliana, ciutat on havia estat convidat per donar una conferència sobre el mite de Narciso. Unes taques de sang en una luxosa habitació d’hotel, ens endinsaran en un món, on ficció i realitat es barregen de manera intel·ligent, on sorgirà una història en forma de thriller que atrapa a l’espectador des del primer moment.

No sé heu tingut l’oportunitat d’anar a una xerrada de Sergio Blanco, dons mireu …només us diré que l’actor Gerardo Otero l’ha clavat !!!, he vist al meu davant al Sergio Blanco!!!,  la seva manera d’expressar-se, la manera en que relata les seves debilitats i vicis, de manera natural, sense escandalitzar-nos.

“La ira de Narciso” és ficció i realitat que desemboquen en una història d’intriga en la que se’ns parla de solitud, mort, sexualitat, addiccions i bellesa. Un text ple d’esperança i desesperança. Un laberint misteriós on es barreja la narració amb els fets ( estança, relació, conferència) i la ficció (confessió dels fets). Un final inesperat. Una trama molt ben lligada. Un text extraordinari, intel·ligent, passional, poètic, impactant. Una interpretació excel·lent , brillant, amb un Gerardo Otero entregat al màxim, ja sigui a nivell interpretatiu, desdoblant-se en els diferents personatges, com tècnicament, ja que en ell recau tota la responsabilitat tècnica del muntatge ( llum, so, imatge). Tot sota la direcció impecable de Corina Fiorillo, que en tot el seu conjunt aconsegueix mostrar una peça única i imprescindible que tot amant del bon teatre no s’hauria de perdre. Teatre argentí de qualitat.

No us la podeu perdeu !!!

IMPRESCINDIBLE !!!


Todo lo que necesitas para ir al teatro

La ira de narciso

La ira de narciso

La ira de Narciso es una producción de la conocida sala de teatro independiente en Buenos Aires, Timbre 4, que se podrá ver en La Badabadoc del 5 al 14 de octubre. 

Se trata de un texto del autor uruguayo Sergio Blanco, llevado a escena por la directora Corina Fiorillo y protagonizado por el aclamado actor Gerardo Otero.

Sinopsis

La estadía del autor, Sergio Blanco, en un hotel de la ciudad de Liubliana, es la base del relato de este monólogo. El motivo del viaje es dar una conferencia sobre el mito de Narciso. La habitación 228 se transforma en el escenario de los encuentros entre el autor y un joven actor esloveno que acaba de conocer. La belleza, los mitos y la venganza, temas centrales de la conferencia que impartirá, tejen un fondo sobre el que el protagonista nos cuenta su historia.

La perfección del hotel, del viaje y la compañía se ve enturbiada ante el descubrimiento de una mancha de sangre en el empapelado de la habitación. Esa mancha marca un antes y un después en los sentimientos, en los pensamientos y en el propio relato de los hechos. Un crimen violento ha tenido lugar en ese mismo sitio y de repente se comienzan a desvelar los macabros detalles que conciernen a ese asesinato.

El thriller nos guía a través de un laberinto de narración y confesión, donde la soledad, la sexualidad, la muerte y la belleza tienen un lugar de especial importancia. El autor nos guía en una mezcla de realidad e irrealidad que conforman la autoficción: capacidad de producir un relato a partir de una vivencia personal. La búsqueda de uno mismo en la poética y también en la imaginación se hace tangible a través de la intriga policial negra.

Vídeo

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Giselle

  No te la puedes perder… Es una obra que te atrapa y que al mismo tiempo uno puede disfrutar de la espectacular actuación de Gerardo Otero. Que viaja de una emoción a otra sin aviso, paralelamente con una laboriosa técnica de vídeos y luces. Muy buen trabajo!!!

  19/10/2018

 • 12345

  Giselle

  No te la puedes perder… Es una obra que te atrapa y que al mismo tiempo uno puede disfrutar de la espectacular actuación de Gerardo Otero. Que viaja de una emoción a otra sin aviso, paralelamente con una laboriosa técnica de vídeos y luces. Muy buen trabajo!!!

  19/10/2018

 • 12345

  Verónica M

  ¡Teatro del bueno! Si bien el texto de Sergio Blanco es innovador, provocador, trepidante, la interpretación de Gerardo Otero lo lleva a otro nivel. Sus cambios de registro, personajes, uso de la tecnología como soporte para ir construyendo el climax es exquisito.
  Muchas gracias, Badabadoc, por programar esta joyita <3

  15/10/2018

 • Coustenoble alex

  Increíble Actuación de Gerardo Otero …
  Genial ! Està el solo a 100% al mando de esta obra técnica y loca.

  14/10/2018

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir a la Badabadoc vaig estar veient aquesta obra del dramaturg uruguaià Sergio Blanco del que aquests dies també està en cartell a Barcelona Tebas Land i que aviat podrem veure Kassandra i Cartografia de una desaparición. Amb una direcciò impecable de Corina Fiorillo, ens porta aquest tema de autoficció que en aquest cas es mou entre l’autobiografia i el thriller i que interpreta de forma unipersonal l’actor argentí Gerardo Otero qui de forma magistral i amb una perfecta dicció, ho és tot, el presentador, qui actua, i qui està al càrrec de la il·luminació i els dispositius tecnólogics. L’acció ens situa a l’habitació d’un Hotel a Liubliana on Blanco l’autor, va a donar una conferència i en arribar i a través d’una pàgina de cites contacta amb un jove eslovè molt atractiu. A partir d’aquì el sexe, l’amor i la mort van teixint un intrigant text que Otero fa tan creïble que t’atrapa minut a minut. Teatre argentí del bo que cap teatraire s’ha de perdre i que teniu una bona oportunitat ja que han prorrogat fins al diumenge 21. No us ho perdeu

  13/10/2018

 • 12345

  Sílvia Violant

  Avui he vist ” La ira de Narciso “. Inquietant, estic amb l’ànima trasbalsada. Text de Sergio Blanco actual, àgil i colpidor. Actuació absolutament brillant de Gerardo Otero. He sortit del teatre veient el món diferent, amb una altre sensació, amb les pulsacions vitals i el meu ritme intern desbordat. Sense necessitar l’aire que respiro. Una obra d’art, una meravella.

  13/10/2018

 • 12345

  Ana

  una obra magnifica, el cambio de personajes, ritmos, cómo te transporta por la historia. IMPERDIBLE

  09/10/2018

 • 12345

  Lali

  La Ira de Narciso o la Ira de Gerardo Otero?Increíble interpretación!! muy recomendable ya que te atrapa desde el minuto 0 con una NATURALIDAD impresionante que caracteriza al teatro ARGENTINO, Te da la sensación de que vamos a estar atrapados con él en la habitación 228 hasta saberlo todo y así fue!!! Gracias Corina por está dirección tan impecable, me ha encantado la manera en que va creciendo su Ira!
  Tienen hasta el 14 de Octubre para verla es un regalo de Timbre 4 que se puede ver En La Badabadoc GRACIAS por programarla! hermosa sala mi primera vez ahí y sin duda repetiremos!!

  08/10/2018