Canviar el món o canviar la nostra situació al món?

La Calòrica: Fairfly

A partir de 24,00€
Comprar Entradas
La Calòrica: Fairfly → Espai Texas
14/02/2024 - Espai Texas

Fairfly va ser la tercera participació de La Calòrica dintre del Cicle de Companyies Independents en Residència del Teatre Tantarantana EL CICLÓ, l’any 2017. Aleshores ja va ser una experiència inoblidable pel públic: la posada en escena, la distribució del públic, la temàtica, el tarannà de la companyia, la naturalitat interpretativa… Jo hi era, i ho puc confirmar. Era tan original i sorprenent, divertida i seriosa, que tothom, ens hi sentíem identificats.

Va ser tal l’èxit que van tenir, que del Teatre Tantaranta, van ser programats a La Villarroel. I de nou, èxit absolut!
No cal dir que estic supercontenta que, vuit anys després, es torni a programar. En aquesta ocasió és a l’Espai Texas, un nou espai teatral, impulsor de l’autoria contemporània, en el qual encara tenia pendent d’anar. Així que per tercera vegada, vaig anar a veure, Fairfly. I patapam! Èxit absolut!
I és el tema laboral, és un tema que interessa i toca a tothom, ja siguis treballador o empresari.

Fairfly és una comèdia escrita per Joan Yago a partir d’una idea original de La Calòrica. Ha estat guanyadora del Premi Butaca 2017, Premi Max 2018, Premis de la crítica 2018.

El text és Intel·ligent, divertit, ple de frases i gags divertidíssims.
La posada en escena és molt original, de fet, quan es va estrenar, va ser una de les coses que més em va frapar, el públic estàvem col·locats al voltant de l’acció i teníem als protagonistes a tocar!
La feina interpretativa és impressionant! Hi ha molta comicitat entre ells. Tot és molt natural i del tot creïble. Et creus les seves emocions, les seves pors i les seves il·lusions.

Els protagonistes són quatre amics, en Pere interpretat per l’actor Xavi Francès, la Irene, en aquesta ocasió interpretada per l’actriu Esther López, en Santi a qui dona vida l’actor Aitor Galisteo- Rocher i la Marta interpretada per l’actriu Vanessa Segura. Tots ells són treballadors de l’empresa Domènech- Garau Nutrición y Desarrollo, que ha emès un comunicat: l’obertura d’un expedient ordinari amb efecte total de la plantilla, o sigui, que hi haurà reducció de personal.
El lema «Canviar el món» és el motor inicial i transversal de tota l’obra.

Fairfly és una comèdia que parla sobre la bombolla de l’emprenedoria i sobre la distància entre allò que ens proposem i allò que acabem fent cada vegada que comencem un projecte col·lectiu. De fet és una crítica sobre la bombolla de l’emprenedoria que parla dels ERE, dels acomiadaments, indemnitzacions, dels emprenedors i d’alguns dels efectes secundaris que, moltes vegades, no havien previst quan es crea una empresa i un comença a exercir de treballador autònom. Principalment, s’adonen que, per treballar d’allò pel qual han muntat el negoci, l’han de gestionar, exercir altres funcions i fer feines molt diverses (llicències, permisos comercials, contractacions, pressupostos, permisos, subvencions, gestionar la web i les xarxes socials, expandir-se, vendre, parlar amb proveïdors…)

No us la podeu perdre!

Feu-me cas, estic del tot segura que la gaudireu moltíssim

Llibre disponible a taquilla

← Volver a La Calòrica: Fairfly

¡Enlace copiado!