Tots tenim una «capsa» per obrir

La caja

La caja
22/09/2018

LA CAJA és una producció íntima, personal, plena de poesia. Un espectacle de teatre físic i dansa amb música en directe, on cinc personatges ens transporten a un món d’emocions.

Aquest és el cinquè muntatge de la companyia «Los Escultores del aire», creada per Mai Rojas en 2013. Nascut a Costa Rica l’any 1980, la va crear, amb artistes com ell, provinents del Cirque du Soleil, especialitzada en teatre físic, utilitza el llenguatge del mim corporal com a base de creació dels seus espectacles. Los Escultores del Aire és una companyia internacional que té la seva seu a Barcelona, i presenta els seus espectacles arreu del món; de fet la setmana passada van estar presentant aquest espectacle a Polònia.

Els anteriors espectacles han estat: “La leyenda del fauno y el viaje que ens va descobrir a Mai Rojas l’any 2015 a la Sala Fénix, Cada recuerdo tiene su canción que vam veure en el Tantarantana l’any 2016, Game Over a la Sala Badabadoc la temporada passada i Tuberías resultat del treball conjunt amb la companyia Todozancos i que nosaltres vam poder veure al Tantarantana també la temporada passada.

LA CAJA ens presenta un grup de metges que intenten trobar la cura a una malaltia, la del Martínez que pateix un estrany trastorn psíquic derivat d’un fort trauma que va viure en el mar.

Es tracta d’un espectacle que amaga una gran metàfora i que hi és present a la dramatúrgia i en la posada en escena. Dirigida pel mateix Mai Rojas, que interpreta el paper de Martínez, compta amb la col·laboració en la direcció adjunta d’Andrés Velásquez, i amb les interpretacions d’Adán Aguilar, Marc Lorenzo, Raffaella Crapio i Adriana Segurado.

La música és en directe i es obra de Matías Muñoz i Edurne Arizu. Tots dos incorporen els seus instruments i la seva veu en aquest espectacle ple de poesia i tendresa.

Una proposta amb molts mesos de feina darrere, que ha resultat visualment magnífica, que estarà fins diumenge al Teatre Almeria. També es podrà veure el dia 28 de setembre al Centre Cultural Can Clariana i el 5 d’octubre al Centre Cívic la Barraca, tots dos a Barcelona, des d’on viatjarà a Canàries al Festival Internacional de Mim.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Volver a La caja

¡Enlace copiado!