Abans de començar, cal recordar que Sor Juana Inés va ser una noble de la cort del Virrei de Mèxic al SXVII. La seva gran passió era aprendre, i fins i tot es va disfressar d’home per poder entrar a la universitat. Finalment per poder continuar tenint una labor intel·lectual, va haver de fer-se monja. En els seus escrits reclamava el dret d’accés de la dona a l’educació i critica la hipocresia moral dels homes.
La proposta de les companyies Teatro Estudio (TEES) i Teatro Nómada planteja una reflexió sobre el gènere amb un enfoc feminista a partir de la vida i obra de Sor Juana Inés. A partir d’una escenografia polivalent, veiem diferents moments de la seva vida i escoltem fragments dels seus textos, com per exemple Hombres Necios
No són reflexions noves per algú que viu al segle XXI, però sobta la valentia que va tenir Sor Juana Inés en publicar ecrits com aquest durant la foscor catòlica del barroc espanyol.
Si teniu ganes de descobrir una proposta nova, i accepteu el risc de no saber què us trobareu ni si us agradarà, llavors val la pena que us acosteu a la Nau Ivanow i veieu el fruit del treball dels guanyadors del 1r Premio internacional DespertaLab 2017.