Un gran «petit» musical

John & Jen

John & Jen
01/07/2018

Un Musical de petit format, JOHN & JEN amb música d’Andrew Lippa i lletra de Tom Greenwald, ambientat en la canviant societat nord-americana, entre els anys 1950 i 1990, centrant-se en la complexitat de les relacions entre germans i entre pares i fills.

JOHN & JEN està adaptada al català per David Pintó, dirigida per Xavi Duch, al que estem acostumats a veure com a protagonista en nombrosos musicals (“Tick, Tick … boom”, “Sugar”, “Guapos & pobres” …), i sota la direcció musical de Filippo Fanò. La producció porta el segell de La Factory Produccions (Vocal Factory).

Amb només dos intèrprets a escena, un gran esforç actoral i una gran càrrega de dificultat vocal, Marc Pociello i Anna Valldeneu ens ho han donat tot, ens han emocionat, i ens han fet viure la seva història mostrant entre ells una gran complicitat.

Marc Pociello, actor cantant al que també hem tingut l’oportunitat de veure treballar en nombrosos musicals «Generació de merda«, «Molt soroll per no res» o «El petit príncep» entre d’altres, i que ens va sorprendre molt gratament en la seva faceta «només d’actor» a la proposta «Abans» que vam poder veure al Maldà en 2016.

Anna Valldeneu, cantant, actriu i psicòloga, és vocal coach i professora de veu. Va dirigir els musicals «Cançons per un nou món» i «The wild party» en aquesta mateixa sala. Per nosaltres ha estat la gran sorpresa de la nit, ja que no la coneixíem pas com a actriu i cantant i la seva veu ens ha semblat «brutal».

JOHN & JEN és la història de Jen i la seva relació amb els dos Johns de la seva vida: el seu germà menor, que va morir a la Guerra de Vietnam, obligat a anar pel seu pare, i el seu fill, un noi sobreprotegit que lluita per trobar el seu camí i en el que ella veu al seu germà, al que va no va poder salvar.

Una història que ens porta des de la infantesa de tots dos a l’adolescència, la separació i la mort, per tornar a reviure-ho amb la infantessa i adolescència del fill. Un viatge a través dels anys que ens mostra com algunes decisions poden ser determinants en la nostra vida.

Filippo Fanò dirigeix la part musical de l’espectacle amb ell mateix al piano i que compta amb José Manuel Martín a la percussió, Bernat Hernández al contrabaix i Andrea Peirón al violoncel.

En definitiva, una proposta que ens ha arribat al cor,i que compta amb unes magnífiques veus. Una escenografia minimalista i una acurada posada en escena amb una perfecta sincronització dels temps musicals. Una joia que recomanem a tots els amants dels musicals de petit format.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a John & Jen

¡Enlace copiado!