Joaquín Cortés: Esencia

16/05/2017

La puresa del flamenc

Joaquín Cortés ha escollit Barcelona per fer la estrena mundial del seu nou espectacle, sent ben segur un motiu de satisfacció per a tota la seva legió de fans. Així, arriba amb un espectacle que, segons ell, vol tornar al seu estat més pur, tot fent un gran desplegament humà sobre l’escenari i fusionant diferents disciplines i estils. D’aquesta manera, podem presenciar algunes creacions altament destacables, com un ball a duo del propi Cortés i Nicolás Rambaud, ballant cadascun zapatado i dansa, o una coreografia de sirenes interpretada per vuit ballarines, la qual resulta molt suggerent.

Realment, el muntatge pot resultar atractiu tant per a seguidors com no, apostant per la creativitat i la bona tènica de tots els artistes, cadascú en el seu camp. En aquest sentit, podem dir que l’espectacle funciona en els diversos números que presenta, però té algun problema a l’hora d’ajuntar-los, mancant-li ritme per ajuntar les diferents peces i quedant molt difuminada la cohesió d’aquestes en el conjunt de l’espectacle, tot i intentar-ho en algun moment. A més, en diversos moments es troba a faltar una millor direcció escènica, quedant tots els músics en línea recta de punta a punta de l’escenari, o una millor utilització de la il·luminació, en especial de la llum freda que no aconsegueix trobar el seu lloc en la proposta. Tot i aquestes mancances, que segurament s’aniran llimant amb el temps, Joaquín Cortés ha fet una bona feina, seguint demostrant que és un dels grans i oferint-nos un espectacle de qualitat.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Joaquín Cortés: Esencia

Joaquín Cortés: Esencia

Joaquín Cortés, vuelve al Teatre Tívoli de Barcelona para estrenar su nuevo espectáculo “ESENCIA”.

Cortés es uno de los bailarines más reputados del mundo, que ha cambiado la historia del flamenco y la danza española, llevando su arte por todo el mundo y aportando a dicho patrimonio un estilo con sello propio. Joaquín Cortés vuelve más puro que nunca con  “ESENCIA”, su espectáculo más íntimo y personal, en el que acompaña de 8 bailarinas, 2 jóvenes bailaoras, 12 músicos y 8 voces flamencas. ¡Una oportunidad única de ver en la ciudad condal un bailarín excepcional!

Vídeo

Fotos

Joaquín Cortés: EsenciaJoaquín Cortés: EsenciaJoaquín Cortés: EsenciaJoaquín Cortés: EsenciaJoaquín Cortés: Esencia

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Gemma

  Genial!!! Varem anar tres generacions: avia, filla i nèta. Totes varem disfrutar molt. Joaquín Cortes un artista!! I la gent que l’acompanya també!!! Si podem tornarem un altre vegada!!!

  18/05/2017

 • 12345

  MONTSERRAT HARO

  Joaquím Cortés, superant-se a si mateix.
  Capaç de fer desencadenar els sentiments més profunds a través dels seus moviments, del seu ball i dels seus tacons.
  He vist un Cortés increiblement sensual, delicat, profund, madur, elegant, passional.
  La música, els músics, les veus masculines i femenines, el bailarin i les bailarines tots, molt bons, fantàstics.

  Impressionant!

  14/05/2017