IF (L’últim desig) → La Villarroel

12/02/2018

El desig en totes les seves manifestacions

L’espectacle “If ( L’últim desig)” neix a partir d’un text de la periodista i escriptora Natza Ferrer.

Es tracta d’un espectacle que combina teatre de text i teatre visual, amb escenes on el moviment es converteix en llenguatge coreogràfic; teatre amb grans gesticulacions i moviments coreogràfics a modo de solos, duos i trios; alguns monòlegs, i la música d’Adele Madau.

 

L’Alba Florejachs, la Gloria Sirvent  i la Vero Cendoya són l’Alba, la Gloria i la Vero, tres germanes que es reuneixen per complir l’últim desig de la seva mare: ser enterrada en la parcel.la del càmping on van passar els estius de petites. Aquest desig serà el pretext  per mirar enrere i fer que les tres germanes treguin a la llum tots aquells desitjos, anhels, insatisfaccions i esperances que no han aconseguit a la vida; mostrant-nos les diferents percepcions i visions de cadascuna d’elles davant les mateixes vivències. Tres germanes amb conductes i motivacions totalment diferents.

 

El desig forma part de la naturalesa humana i és un dels motors que impulsen la seva conducta. La originalitat d’aquesta proposta creada i interpretada per Alba Florejachs, Gloria Sirvent  i Vero Cendoya recau en la seva estructuració: la diversitat de formes en la que es pot descriure el desig. Per una banda ens mostren que bufar una pestanya, bufar les espelmes d’un pastís o veure passar una estrella fugaç  són algunes maneres de demanar un desig.  Però també s’hi pot veure al llarg de l’espectacle moments en que el desig està en forma de necessitat afectiva ( sexualitat, de parella), desig de formar part d’un grup, desig d’integració ( la germana del mig), desig fisiològic ( joc i beguda), el desig a la possessió d’objectes materials ( arracades), el desig de satisfer una necessitat professional o personal ( ser escriptora),…, ambició, desitjos i anhels que forma part dels humans.

Les motivacions que porten al desig poden ser moltes i variades, If ens mostra un gran ventall, en el que de ben segur us veureu identificats.

Una obra que us recomano d’anar a veure per divertida, interesant i molt original.

 

***/****


Todo lo que necesitas para ir al teatro

A partir de 18,00€

Comprar Entradas

IF (L’últim desig)

IF (L’últim desig)

Inspirado en un texto de Naza Farré, IF (L’últim desig) es un viaje emocional donde el cuerpo y la palabra nos llevan de la mano hacia un ambiente sórdido y onírico, cargado de recuerdos, flashbacks y personajes imaginarios que simbolizan la complejidad de uno de los máximos motores vitales: el deseo. Con Alba Florejachs, Gloria Sirvent y Vero Cendoya.

Sinopsis

El escenario transformado en un decadente camping intemporal. Tres mujeres. Tres hermanas vuelven al camping donde pasaron los veranos de su infancia con un propósito, cumplir el último deseo de su madre: ser enterrada en el mismo camping donde han compartido tantos momentos. Este propósito constituye el pretexto para mirar atrás y hacer balance. La parcela del camping, el marco donde se proyectan sus deseos y aspiraciones, y en el que se suceden escenas y monólogos que presentan cada una de ellas y la relación que las enfrenta. Con sus recuerdos sobre la mesa, empiezan a surgir las imágenes de lo que querían ser y donde realmente han llegado.

Próximas actuaciones Ver todas las funciones (Calendario)

Fotos

IF (L’últim desig)IF (L’últim desig)IF (L’últim desig)

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Alba Palahí

  Bon argument per a una tragicomèdia.
  Tres germanes se senten forçades a trobar-se per l’últim desig de la mare, parlen de temes vital i banals des de perspectives diferents: els somnis, els records, la infantesa…
  Destacar l’excés de gestualitat de l’obra que lluny de resultat artificiós queda perfectament integrat en l’argument convertint-se en un personatge més.
  Molt bona interpretació de les tres actrius que aconsegueixen la complicitat del públic interpel·lant-lo a la part final.
  Recomanable.

  05/02/2018
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  Avui a la tarda he estat a la Sala Atrium veient aquesta obra inspirada en un text de Natza Farré i que dirigeix ​​Vero Cendoya. Ens situa en un càmping on tres germanes, jo diria de forma una mica macabra, van a enterrar a la parcel·la en la qual tants anys havien passat les seves vacances, a la seva mare complint així el desig de la difunta. Un cop acabat el ritual de l’enterrament, les tres germanes, tres dones amb uns caràcters totalment diferents, es queden a passar-hi la nit i amb uns diàlegs àcids i amb una forta càrrega d’humor negre amb moments molt divertits, afloren els seus desitjos no complerts , la seva falta de felicitat, les seves enveges a ser cada una millor que les altres, i on fins i tot la rancùnia té cabuda. Pel que fa a la interpretació Vero Cendoya fa un esplèndid treball acompanyant els seus diàlegs amb moviments gestuals de dansa contemporània d’una gran bellesa, i no vull dir amb això que l’Alba Florejachs i Glòria Sirvent, estiguin pitjor perquè cadascuna en el seu personatge estan magnífiques . Molt recomanable i us animo a anar-hi per passar una bona estona.

  05/02/2018
 • Maribel Ardite
  Maribel Ardite
  12345

  Hola, abans de res moltes gràcies per les invitacions guanyades al sorteig.
  Ens ha agradat molt. Una posada en escena original i les actrius esplèndides.
  La sala és acollidora i afavoreix la interacció amb el públic.

  04/02/2018
 • Pau Rosell Simón
  Pau Rosell Simón
  12345

  UNA PROPOSTA SORPRENENT QUE SUPERA EXPECTATIVES.

  Entrem a la Sala Atrium, un dels teatres més petitets i acollidors de Barcelona, llegim el programa, gran repartiment i una gran trama… ens comencem a fer expectatives molt altes. Acaba la funció i ens adonem compte que aquest espectacle ha superat expectatives!!

  La història comença quan les tres germanes, la Vero, l’Alba i la Gloria arribem al càmping on han passat la seva infància per complir l’últim desig de la seva mare: ser enterrada al mateix lloc on han crescut. Passen les hores i els anys, el temps i els records, i les 3 germanes es descomponen i ens mostren el que volien ser i el que han sigut.
  Una comèdia, en alguns moments desbordant, satírica amb tocs molt dramàtics. Un espectacle on tens temps per a tot: per plorar i per riure, per pensar i imaginar… per somiar…!

  UAUUUUU. Sí: UAUUUUU, les interpretacions són boníssimes, treballen els seus personatges, molt diferents entre ells, des d’una comoditat i un realisme molt difícil d’aconseguir.
  Cal destacar la unió de la dansa, per part de la Vero, amb el teatre, anàvem amb una mica de por de veure elements forçats però no: tot el contrari! La combinació teatre-dansa ha sigut molt bona i original
  I les cançons que sonen durant la funció són brutals i aporten moltíssim a les escenes!!!

  Un gran treball que no deixarà indiferent a ningú, molt bona feina, noies!!

  02/02/2018
 • Ana P.F.
  12345

  M’ha agradat tot : les interpretacions, el text, la integració dels moviments, la posada en escena, el trencar la quarta paret, la part onírica… M’ha emocionat i m’ha fet riure, molt! Una gran funció

  28/01/2018