Gemma Peramiquel: Lumox

11/03/2018

Una performance en moviment

LUMOX, un espectacle de dansa que vàrem poder veure a la sala del Badabadoc Teatre; es tracta d’una proposta de Gemma Peramiquel que ha definit com una performance en moviment.

Es tracta d’una peça coreogràfica que combina performance, so, text, música en directe i imatge. La primera versió d’aquesta proposta, anomenada “Lumox Movitux”  va ser seleccionada per al projecte RE-MOU-TE 2016 organitzat per l’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya i la SGAE. Centrada en la recreació de “La carn, el món (l’últim cop)” de Jordi Cardoner.

Glòria Llevat i Marta Cardona comparteixen escenari amb l’autora així com també amb el music Josep Manresa. La composició musical i el piano son de Mateu Peramiquel.

Gemma Peramiquel és coreògrafa i performer, graduada en el Den Danske Scenekuntskole Copenhagen. Ha fet pràctiques a Nova York amb el projecte Nowrightprecise i va ser artista resident a la Cité International des Arts de París.

Amb un vestuari molt adient per la peça i una sincronització de moviments perfecte, les tres performers ens han ofert quelcom diferent en el camp de la dansa. Una bona coreografia malgrat que en alguns moments, ens ha semblat una mica repetitiva i lenta, especialment en el seu llarg inici, quan s’han anat creant figures amb els cossos de les tres ballarines, en total silenci, sense cap tipus de música.

La posada en escena ha estat acompanyada de veus en off que ens anaven parlant de la ment i els moviments, que ens interpel·la sobre l’autoengany, el desengany i les contradiccions del món i per la percepció subjectiva del temps present.

La música en directe i també gravada, i uns audiovisuals han completat la proposta. Magnifica la il·luminació i la disposició de la sala.

Una bona proposta amb un concepte diferent de la dansa, que es pot veure fins al dia 18 a La Badabadoc Teatre.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Gemma Peramiquel: Lumox

Gemma Peramiquel: Lumox

Lumox es una propuesta coreográfica de Gemma Peramiquel. Se trata de una pieza de performance en movimiento, sonido, texto e imagen. El espectador puede percibir el movimiento atómico del cuerpo total, con todo lo físico y lo tangible, lo emocional y lo psíquico. Está interpretada por tres bailarinas, un bajista, proyecciones audiovisuales y con a voz en off de Sergi Torres.

Lumox es un proyecto que abre la puerta a poder llegar a los conceptos científicos de la coreografía. Es un camino construido día tras día para entender las conexiones interpersonales que no son reconocibles a simple vista. Una pieza que obra canales para llegar al público que no está acostumbrado a ver danza y los invita a formar parte de la experiencia, apta para un público a partir de 12 años, habla del trato humano tan hacia uno mismo como hacia los demás, desarrollando la emoción para llegar al movimiento tangible.

Sinopsis

La coreografía de la pieza propone una hipótesis: Si nos observáramos unos a otros como organismos atómicos, el trato humano sería más equitativo. El título Lumox, proviene de la mezcla de las palabras “luz” y “movimiento” en latín.

Vídeo

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

Sé el primero en dejar tu valoración.