Fem (la llista de Lourdes)
17/04/2019
CLASSE MAGISTRAL

Hauria de començar parlant del seu contingut o, pot ser, del plantejament escènic? Dins meu no sé quin hi recau amb més importància i tinc por en delatar-me al començar per un o per l’altre.

Després d’una cerca de referents el Teatre Kaddish/ Nozomi 700 arriba a la conclusió que és necessari una classe d’història de l’art amb referents femenins, i aprofiten aquella classe particular de la Paula per portar-la escena. A més a més, ens porten temari de les avantguardes, poc comú en qualsevol classe d’H. De l’Art de batxillerat.

Una crítica al moviment artístic a través de proporcionar coneixements; és molt fàcil queixar-nos de les coses, però a vegades es fa difícil donar solucions. Poques són les obres que ho fan o que aconsegueixen.

Una posada en escena molt influenciada per la performance, on el públic està actiu constantment, el públic és lliure d’evocar els seus sentiments, de ballar, d’expressar-se. Potser, aquesta classe, és portada a teatres perquè no la percebem com una classe “normal”. El dia que les classes siguin així, la gent aprendrà molt més, però també voldrà dir que la societat haurà canviat.

La paraula té un paper important, però l’audiovisual, els cossos, els actes arriscats donen un joc inesperat, però, és que, com podem explicar sis artistes que fan art a través de l’ús dels seus cossos?

Un treball exhaustiu per part de tot l’equip, però són conscients que és difícil arribar a tot el coneixement, i obren les portes a qualsevol cosa que desconeguin. El seu objectiu no és l’obra en si, sinó, a més a més, poder aglutinar el màxim de referents femenins, en aquest cas, en el camp de l’art.

Una obra molt recomanable sobretot per aquelles persones que estan construint els seus referents.

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Fem (la llista de Lourdes)

Fem (la llista de Lourdes)

Fem (la llista de Lourdes) es un espectáculo de Teatro Kaddish / Nozomi 700 que reflexiona sobre cómo las mujeres han sido tradicionalmente excluidas de la historia, la historia del arte y el arte de vanguardia.

Sinopsis

Paula es una chica de 15 años, que escribe, dibuja y le gusta el teatro. Vino al Kaddish y nos preguntó … buscaba referentes …. Nos llevó su libro del instituto de historia del arte. Lo miramos, pero no encontramos ninguna artista mujer (la mayoría eran hombres muertos!). Después hicimos la “Lista de Lourdes”, la lista de artistas que aparecen en el libro “Últimas tendencias artísticas” de Lourdes Cirlot, el libro con el que estudiamos nosotros. Allí encontramos 247 artistas hombres y sólo 15 mujeres. Como tampoco servía, decidimos hacer un nuevo temario de historia del arte de las vanguardias, especialmente dirigido a la Paula.
El feminismo ha creado una toma de conciencia de la opresión y ha creado una metodología y una teoría. A partir de éstas, algunas mujeres artistas han iniciado una práctica transformadora. Mujeres artistas dispuestas a desafiar la cultura patriarcal y las barreras de la religión. La toma de conciencia y la reivindicación del propio cuerpo se encuentra en el centro de la liberación y es, al mismo tiempo, el apoyo de la obra de arte creada, el lienzo. La necesidad de pensar y actuar sobre la feminidad y su imagen, la sexualidad, la maternidad, los abusos y la violencia de género, entre otras cuestiones, conforman una práctica artística radical, que constituye, por sí misma, una de las más rompedoras vanguardias de los siglos XX y XXI.
Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
  • JOSEP OLIVA SASÉ
    12345

    Ahir vaig estar al Tantarantana veient aquest espectacle de Teatre Kaddish / Nozomi 700 i tant de bo hagués fet cas a la meva intuïció i m’hagués quedat a casa. Com no sé com enquadrar-ho, diré que és una denúncia presentada a manera de performance sobre el feminisme. Que en aquest tema queda molt però molt per fer crec que és obvi i la majoria hi estem d’acord, però en la forma que se’ns presenta considero que està totalment fora de lloc. Entenc i respecto el treball d’investigació que han fet per recopilar dades, però a l’hora de plasmar-ho, falla per tot arreu, dispers, groller, poc creïble per una clara manca de rodatge de les intèrprets, gravacions de molt baixa qualitat i podria seguir … Em vaig avorrir molt i no vaig marxar perquè a l’estar assegut en una taula no podia fer-ho però ganes no em van faltar. Per oblidar.

    21/04/2019
Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.