Volem canviar el món

La Calòrica: Fairfly

A partir de 24,00€
Comprar Entradas
La Calòrica: Fairfly → Espai Texas
18/03/2017

Volem canviar el món. Aquesta és la frase que fa que la discussió entre dues parelles de companys de feina i amics es plantegin alternatives molt originals per respondre a l’ERO de l’empresa on encara treballen. Aquest el plantejament inicial d’aquesta magnífica obra que La Calòrica està representant al Tantarantana.

El text, que signa Joan Yago, no té pèrdua. És enginyós i divertit, però també amb amb frases plenes de reflexions interessants sobre l’actualitat social i personal del nostre entorn. La direcció d’Israel Solà fa que tota la història d’aquests personatges es visualitzi en la mateixa habitació i al voltant de la mateixa taula. El pacte que sempre i ha d’haver en el teatre entre actors i espectadors aquí funciona a la perfecció, de manera que un simple canvi de to o la referència a algun objecte diferent fa que l’espectador entengui perfectament que han passat anys des de la frase anterior. El ritme és altíssim i els espectadors, que estan situats a quatre bandes, viuen les situacions de tant aprop que sembla que en qualsevol moment algú intervindrà per donar la raó a un o altre. L’actuació és magistral. Tots quatre estan a un gran nivell i formen un gran equip on ningú està per sobre dels altres i de manera que les rèpliques i contrarèpliques se succeeixin sense dubtes ni pauses innecessàries però també, quan arriben els moments més dramàtics i tensos, aquestes pauses apareixen i complementen l’atmosfera requerida.

I quan acaba l’actuació, te’n vas a casa reflexionant el que has vist i sentit. Volem canviar el món? Com? Quins camins ens deixa la societat actual? Les regles de joc ens deixen marges?

Per mi és, sens dubte, la sorpresa i una de les millors obres de la temporada. No pot ser que una obra amb aquesta frescor i qualitat només es pugui veure unes poques setmanes, per tant poca gent. Ha de tenir més recorregut. Espero que la temporada vinent es pugui representar en alguna sala més gran, durant més temps i amb més promoció. Val molt la pena!

http://www.lallibretadenpep.cat

 

← Volver a La Calòrica: Fairfly

¡Enlace copiado!