Estat decepció → Sala FlyHard

9/10/2018

La corrupció a qualsevol nivell

La Sala Flyhard, que obre la seva novena temporada amb ESTAT DECEPCIÓ escrita i dirigida per Carla Torres.

Carla Torres (Barcelona, 1977) és dramaturga, actriu i directora formada com a actriu a l’Estudi Nancy Tuñón i com a dramaturga a l’Obrador de la Sala Beckett. Debuta com a directora en 2014, data en la que crea la seva pròpia companyia, La Peleona.  Compagina la seva vessant artística amb la docència.

ESTAT DECEPCIÓ, parteix de la premissa de què tots sabem que de vegades, per mantenir l’ordre cal generar el caos.

En entrar a la sala una enorme bastida l’ocupa, tan sols les dues grades laterals on se situen els espectadors… i la bastida. Pepo Blasco, Xavi Gardés, Eu ManzanaresRuth Talavera, ocupen la bastida com si és tractes d’un vehiche. En aquest primer moment, la bastida és un furgó policial que els trasllada al vaixell que tots coneixerem com Piolin.

Clara Manyós irromp a la sala, és una jove universitària que vol promoure una tancada per reivindicar els seus drets. La policia rep l’ordre de desallotjar la universitat. Comencen els aldarulls que acaben amb la detenció de dues estudiants i un policia greument ferit. Les dues estudiants havien volgut fugir baixant per la bastida d’unes obres, que fa anys que estan aturades, a la part de darrere de l’edifici universitari.

Una proposta que ens parla de la corrupció a qualsevol nivell, en la policia, en la justícia, en els càrrecs polítics, i fins i tot en els estudiants que deixen de banda ideals i relacions per no perdre l’estatus en què hi viuen.

Una proposta que ens mostra descaradament els tractes de favor, i l’administració de la “in-justícia” on tot s’hi val, i on el que veritablement importa és trobar el cap de turc apropiat que, davant de l’opinió publica, “carregui amb el marró”.

Una posada en escena que en la primera mitja hora ens ha resultat una mica “invasiva”, per l’enorme espai que ocupa la bastida en relació al petitíssim espai que posseeix la sala. El moviment dels actors pujant i baixant de la bastida, ens ha fet perdre una mica el fil de la història en alguns moments i fins i tot hem rebut alguna patada involuntària, ja que estàvem a primera fila.

Tampoc ho afavoria el fet que els actors han hagut de treballar pendents de dirigir-se a les dues bandes intentant mantenir un equilibri de tempos, i obligats a rodejar constanment  la bastida. De mica en mica ens hem acostumat i hem acabat atrapats en la narració i en les magnífiques interpretacions.

Tots els actors interpreten diferents papers, fins i tot fan d’ells mateixos, que identifiquem perfectament, ajudats per petites modificacions en el vestuari.

Finalment hem de reconèixer, que malgrat el nostre particular desajust inicial, hem gaudit força d’aquesta proposta, enfocada com una farsa grotesca i portada als límits de l’absurd.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ


Todo lo que necesitas para ir al teatro

A partir de 12,00€

Comprar Entradas

Estat decepció

Estat decepció

Estat decepció escrita y dirigida por Carla Torres, y protagonizada por Pepo Blasco, Xavi Gardés, Clara Manyós, Eu ManzanaresRuth Talavera.

Sinopsis

Noche de altercados en el centro de la Ciudad. Dos detenidas. Una de ellas emparentada con una figura relevante del poder judicial. La otra, no. Una saldrá rápidamente del susto y verá cómo se borra el rastro de su presencia en el lugar de los hechos. La otra, no.

La lucha de dos fuerzas: la defensa de los ideales versus las obligaciones a que nos atan determinados pactos. Un pulso que acabará explotando en la cara de todos los implicados y quizá también en la de los espectadores.

Con el apoyo de ICUB – Institut de Cultura de BarcelonaICEC – Institut Català de les Empreses Culturals

Con el patrocinio de Gramona y Llibreria Montseny

Próximas actuaciones Ver todas las funciones (Calendario)

Vídeo

Fotos

Estat decepcióEstat decepcióEstat decepció

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Quico

  Com la vida que ens toca viure. Punyent amb humor i sense hipocresies.

  07/10/2018

 • 12345

  Anna Ramis

  Una sàtira sobre el moment actual que sembla extreta de les notícies d’ahir nit! Fantàstica metàfora de la bastida i el ballet per parodiar les paradoxes de l’actualitat. Genials tots els actors per la seva flexibilitat interpretativa, especialment les dues actrius joves que tenen papers de més fondària psicològica

  07/10/2018

 • 12345

  Edu Escudero

  Una de les comedies de la temporada

  05/10/2018

Artículos relacionados

La Flyhard presenta la nova temporada

La Flyhard presenta la nova temporada

20 juliol 2018

La Sala Flyhard ha presentat ja la programació de la nova temporada 2018/19. Entre els seus objectius, estan el de promoure el teatre català contemporani, donar veu a les autores […]

Leer más... n