La desmitificació dels contes de tota la vida

Enverinades

Enverinades
13/05/2018

Una proposta escrita i dirigida per l’autora contemporània Àngels Aymar, que gira entorn dels contes tradicionals i està protagonitzada per les actrius Àngela Jové, Sílvia Sabaté i Blanca Pàmpols.

ENVERINADES és el resultat d’un treball de documentació de l’autora que aporta dades poc conegudes de les tres protagonistes dels contes «de tota la vida», la Ventafocs, la Bella Dorment i la Blancaneus. Ens descobreix aspectes insòlits de les autores i d’aquests contes, per desmitificar-los.

A la proposta, tres reconegudes professores especialitzades en cadascú dels personatges s’han reunit per prendre una decisió transcendental sobre la pervivència dels seus contes. Una proposta que ens fa qüestionar aspectes que han format part de la nostra infantesa, de la nostra educació, de les històries que han passat de generació en generació, d’avis a nets, de pares a fills.

A mesura que van argumentant les seves posicions, les tres especialistes en els personatges, s’aniran fusionant amb ells.

No em va semblar una proposta fàcil pels espectadors i haig de reconèixer que em vaig arribar a perdre en alguns moments. L’autora demana una implicació dels espectadors des del minut zero, començant gairebé a l’inici amb el trencament de la quarta paret i convidant als espectadors a fotografiar-se a escena amb les actrius; a partir d’aleshores la dramatúrgia la servirà en safata als espectadors, però amb una posada en escena diferent de l’habitual i intencionadament sense voler donar-la mastegada, amb la intenció de què cada persona intenti extreure la capa de l’espectacle que més l’interessi.

En acabar l’espectacle, vaig tenir la sort de poder parlar amb l’autora Àngels Aymar i aclarir un parell de detalls que a mi no m’havien quedat clars.

Una posada en escena en la que les professores/actrius juguen amb bitlles de colors intensos amb llum pròpia, projeccions audiovisuals, miralls on es veuen reflectides i fins i tot equipades amb ulleres de realitat virtual, per assenyalar que les professores s’estan transformant en els personatges dels contes que han creat.

Bones interpretacions de totes tres actrius.

Una proposta que ens mostra l’altra cara de les històries que ens han explicat des de petits i que són conegudes arreu del món, històries que han estat mil vegades versionades en llibres o en el cinema. ENVERINADES qüestiona la necessitat de preservar-los.

Per veure la ressenya original complerta, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a Enverinades

¡Enlace copiado!