Un repartiment de luxe

El rei Lear

El rei Lear
18/01/2015

El Rei Lear va ser escrita entre el 1603 i 1606; i està considerada  com una de les més grans tragèdies de William Shakespeare, basada en la llegenda del Rei Leir, un Rei britó preromà.

Estem davant d’una obra molt potent, on es toquen temes com l’enveja, la hipocresia, la mentida, el poder i finalment el perdó. Hem pogut veure reis, ducs, cavallers, missatgers , soldats i un bufó; més d’una vintena d’actors dirigits per Lluís Pasqual. Normalment el paper del rei Lear, tot i que es tracta d’un personatge d’edat avançada, ha estat sempre representada per actors joves degut a la força interpretativa que necessita el personatge, tant en la part física com l’emocional. En aquesta ocasió en Lluís Pascual ha triat a l’actriu Nuria Espert per aquest paper, una interpretació que  durant  la primera part pot ser li ha faltat una mica més de força , però que a la segona part ens regala moments realment espectaculars demostrant la gran actriu que és i l’enorme esforç físic que fa durant tota la representació . La resta d’actors  han estat extraordinaris, però m’agradaria destacar a un Ramon Madaula realment impressionant, una interpretació de  Julio Manrique de les millors que l’he vist fer fins ara  i una Laura Conejero  brutal en el seu rol més maquiavèl·lic. Tres interpretacions d’un gran nivell per treure’s el barret.

Però malgrat que en general tot el muntatge m’ ha agradat, com l’escenografia (una plataforma central i dos plataformes modulars), les projeccions d’ imatges a les dues gran pantalles que hi ha al final de  cada grada, les interpretacions d’un gran nivell , un vestuari contemporani i de tons grisos, la utilització de  la sang, la lluita amb espases,…, hi ha hagut moments  en que la obra s’ha ma fet un pel lenta.

VALORACIÓ:*** 1/2

← Volver a El rei Lear

¡Enlace copiado!