Arreplegar amb el que es pugui

El funeral de Mary-lin

El funeral de Mary-lin
04/08/2019

Ahir dissabte dia 3 d’agost vam donar per acabada la nostra temporada teatral 2018-2019, amb la proposta de la Sala Versus Glòries (Apunta Teatre SCCL), EL FUNERAL DE MARY-LIN, escrita per Pere Anglas i adaptada i dirigida per Óscar Molina.

I ha estat casualitat o no, la coincidència en el temps i en la semblança dels arguments, perquè la proposta d’ahir, igual que la de «Tancats«, que vam veure dijous al Teatre Gaudí (vegeu la nostra ressenya), també tractava del tema de la relació pares i fills i dels conflictes entre germans, i curiosament, coincidia que eren 3 germans i que un d’ells era homosexual i pintor de quadres … i també apareix la figura del cuidador, encara que en aquest cas, amb un caire molt diferent. A més a més, encara que les dramatúrgies són de diferent autoria, la direcció dels dos espectacles és d’Óscar Molina.

El dramaturg, actor, guionista i director teatral Pere Anglas, del que hem vist recentment l’adaptació de «Separacions» en aquesta mateixa sala (vegeu la nostra ressenya), ha escrit aquest text, que és una comèdia d’humor negre que planteja qüestions com …

L’acció es desenvolupa a la sala de vetlles d’un tanatori, un fèretre i tres cadires són els elements escenogràfics que ens trobem en entrar a la sala. Tres germans arriben al funeral de la mare que ha mort en una residència. Tres germans diferents, tres germans distanciats física i psicològicament.

L’Antonio (Ramon Godino) és el germà gran que fa anys que no parla amb el seu germà David (Jordi Cadellans) pintor que viu a París. L’Antonio està ofegat pels deutes i té els treballadors de la seva empresa en vaga per cobrar els salaris, ell visitava la seva mare dos cops per setmana. En David, un somiador a qui la seva carrera artística no va tan bé com diu, i que va marxar de Barcelona per poder viure amb llibertat la seva condició homosexual. El tercer germà és en Santi (Marc Casals), el més petit dels tres, sense ocupació coneguda i que mostra una gran    inestabilitat emocional a la qual intenta compensar amb les pastilles que pren.

Parlen de l’herència de la mare i del que faran amb els diners derivats de la venda del pis, per intentar resoldre les seves dificultats financeres i/o vitals. La visita al tanatori de Joan Bofill (Txema Puigdollers), Johnny, el cuidador sanitari que s’havia fet càrrec de la Mary durant els últims anys de vida, ho trastocarà tot i desenterrarà un passat que semblava mort i oblidat.

Una comèdia ben estructurada amb moments volgudament exagerats, a la que acompanya la banda Sonora de Malacara Blues Band.

Óscar Molina ha adaptat i dirigit aquest text i aconsegueix una posada en escena àgil i unes interpretacions molt acurades, dibuixant perfectament els perfils dels quatre protagonistes del drama. Molt convincent Carmen Verdugo (l’entranyable senyora de la taquilla d’aquesta Sala), en el seu petit paper d’hostessa del tanatori.

EL FUNERAL DE MARY-LIN estarà al Versus Glòries fins al dia 1 de setembre i s’ha programat conjuntament amb «Separacions«, de manera que podreu veure les dues propostes el mateix dia de forma consecutiva.

Dues fresques comèdies, per passar una bona estona.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Volver a El funeral de Mary-lin

¡Enlace copiado!