El primer Brossa a escena

El cop desert

El cop desert
10/06/2024 - Centre de les Arts Lliures

El cop desert” és una obra de teatre escrita per Joan Brossa l’any 1944,actualment es presenta al Centre de les Arts Lliures a través de Projecte Ingenu. Aquesta peça poètica és considerada la primera incursió de Brossa en el món teatral, i destaca per convidar l’espectador a submergir-se en una experiència existencialista única.

No és el primer cop que vaig a veure una proposta de Projecte Ingenu, ja ens van atrapar amb la seva proposta de YERMA , inFAUST,. ROMEU i JULIETAHAMLET,… i en cada apropament a Lorca, Shakesperare han deixat la seva empremta especial.

Ara han agafat el primer text que Joan Brossa i han seguit amb la seva forma de treballar i amb l’ànima de Brossa. Sembla una combinació difícil per les formes de treballar inicialment oposades, però com sempre no et deixen indiferent.

L’obra “El cop desert” ens submergeix en un univers poètic i reflexiu, on els personatges i les situacions s’entrellacen per a explorar temes profunds com la solitud, la identitat i la cerca de significat en un món aparentment buit. A través de situacions carregades de simbolisme, Joan Brossa ens convida a qüestionar la nostra pròpia existència i a reflexionar sobre el sentit de la vida.

La posada en escena aconsegueix capturar l’essència de l’obra de Brossa, transportant a l’espectador a un món surrealista i poètic on la realitat es barreja amb la fantasia. La combinació d’elements visuals, sonors i performatius crea una experiència teatral única que convida a la reflexió i la introspecció.

En definitiva, “El cop desert” és una obra que transcendeix el temps i l’espai, convidant el públic a submergir-se en un viatge existencialista a través de la poesia i el teatre. Joan Brossa ens regala una obra mestra que continua ressonant en el cor i la ment dels qui tenen l’oportunitat de presenciar-la al Centre de les Arts Lliures.

Podeu veure la resta de la meva opinió a l’enllaç

← Volver a El cop desert

¡Enlace copiado!