Chaska Mori és una dramaturga, directora i productora peruana que veu com la mort del seu pare desencadena tota una sèrie d’esdeveniments que la porten de retorn al seu país i la converteixen en protagonista del seu propi documental.
La història comença amb un terreny que rep en herència, prop del mar, a Lima. Un petit terreny que la fa marxar d’Espanya per enfrontar-se a les clavegueres socials, judicials i polítiques del seu país.
La peça de teatre documental ens explica el seu periple de més de quatre anys relacionant-se amb advocats, fiscals, policies i matons amb l’objectiu de recuperar el terreny heretat, que es troba okupat per un grup de delinqüents. Una aventura que la porta a descobrir la laxitud del sistema judicial peruà, i a tastar, en pròpia pell, unes lleis que semblen beneficiar la criminalitat i afavorir, en paraules del mateix jutge, que el ciutadà s’hagi de prendre la justícia per compte propi.
El treball que ens ofereix l’autora és íntim i personal. Desborda honestedat, amb una exposició de fotografies, vídeos i documents que tenen tota la pinta de ser autèntics. Tot un ritual de sanació que convida als espectadors a fer un viatge pels barris perifèrics de Lima, la naturalesa salvatge del Perú o l’interior de la casa d’un tiet, a qui no havia conegut fins el moment en què es planta, càmera en mà, per descobrir una família de la que mai va saber gran cosa.
L’empresa acaba amb èxit, gràcies a la perseverança i valentia de la Chaska. També, a que disposa d’uns quants milers de dòlars que esdevenen imprescindibles a l’hora de dur a terme aquesta lluita. La pregunta que queda enlaire, però, és: quantes persones, sense els recursos econòmics o la força i determinació de la Chaska, es veuen desposseïts dels seus béns sense que la justícia d’aquest país faci res per protegir-los?