Una proposta màgica

El amante de los caballos

El amante de los caballos
02/09/2018

L’inici de la temporada teatral 2018-2019 no podia començar millor que amb EL AMANTE DE LOS CABALLOS, una proposta de la companyia argentina Moscú Teatro que ha programat, molt encertadament, la Sala Badabadoc.

Una proposta basada en el llibre de relats del mateix títol, de l’escriptora nord-americana Tess Gallagher (Port Angeles, Washington, 1943) que el director argentí Lisandro Penelas ha adaptat en format de monòleg i que interpreta l’actriu Ana Scannapieco.

Una peça que ens presenta a una noia, una dona que davant nostre recorda moments de la seva vida resseguint els lligams que la connecta’n amb els que l’han precedit, el seu avi i els seus pares, i som testimonis del descobriment que fa d’ella mateixa a través de la història de la seva família.

A través del seu relat ens va descobrint com va trobar la manera personal d’acomiadar-se del seu pare malalt, al que admirava profundament i va aconseguir acceptar la seva mort i acceptar-se a si mateixa.

Una escenografia que recorda una quadra o una casa ubicada en el món rural, i una posada en escena que juga amb la gran capacitat de l’actriu protagonista en combinar gestos equins amb gestos humans i fer-nos presents als cavalls que no veiem, però que ella reviu màgicament en el petit espai de la sala.

Ens ha agradat el text, l’adaptació, l’acurada direcció i la posada en escena, però ens ha subjugat la interpretació d’Ana Scannapieco, una magnífica actriu que ens ha emocionat i ens ha tingut magnèticament pendents d’ella, dels seus gestos, les seves paraules i els seus xiuxiuejos. Tot un repte interpretatiu intercalar xiuxiuejos a cau d’orella, entre frase i frase.

Una interpretació intensa i delicada al mateix temps. Un descobriment. Un autèntic regal.

Una proposta que ha estat quatre temporades en cartell a Buenos Aires, ha recorregut diferents ciutats argentines i que ara per primer cop es representa fora de les seves fronteres. Farà estada a La Badabadoc fins al dia 9 i el dia 11 oferirà una única funció a Madrid, al Teatro de las Culturas.

Ella …. quin camí triarà ???…. seguir els passos que li van marcar en el passat el seu avi i el seu pare, cap a la llibertat en els seus actes per acomplir els seus somnis ??? …. o seguir el camí de la «racionalitat» que li marca la seva mare ???

Una proposta màgica que ens ha emocionat. Imperdible !!!

Per veure la ressenya original, nomès cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Volver a El amante de los caballos

¡Enlace copiado!