Doble personalitat literària

Dybbuk

Dybbuk
02/03/2017

La temporada passada vaig veure hISTÒRIA i em va encantar. L’autor era en Jan Vilanova Claudín i el director en Pau Roca. Enguany, he vist que repetien com a autor i director en aquesta obra i no he dubtat en anar-hi. La decisió ha valgut molt la pena.

Les dues obres tenen força elements en comú, sobretot en la trama. Parlen de l’engany en la història. En aquest cas, expliquen la vida d’un autor a França que, quan la crítica ja no li fa gaire cas, enganya tota la societat i es fa passar per un nou autor fictici que molt d’èxit i torna a guanyar el Goncourt, com ja ho havia fet ell mateix abans. Sembla que no pugui ser real, però això va passar! Aquest tema serveix per analitzar la biografia de l’autor, que va tenir una relació amb sa mare molt especial, i que va va influir en la creació d’una personalitat plena de pors i d’inseguretats.

La direcció és molt bona. Fa servir pocs elements però molt eficaços que ajuden a explicar molt bé la història, anant al passant i tornant al present amb molta facilitat. S’ha de destacar l’ús de la pintura per part dels diferents personatges, que van escrivint a la pared del fons frases i noms transcendentals en la trama. Al final, tenim tot un resum del que ens han explicat i de les reflexions que hem sentit.

Els actors i l’actriu estan molt convincents i el ritme és molt bo. No en vull destacar cap perquè tothom ha trobat el seu to per interpretar els diferents personatges.

Molt recomanable!

http://www.lallibretadenpep.cat

← Volver a Dybbuk

¡Enlace copiado!