Una reflexió sobre el paper de la dona

Dos pits i una poma

Dos pits i una poma
19/04/2018

Oriol Genís és actor, dramaturg, director, cantant … i en aquesta ocasió presenta a El Maldà, com a dramaturg i director,  DOS PITS I UNA POMA, un retrat de la figura de la dona a través de la literatura i l’opera.

DOS PITS I UNA POMA és un recital d’òpera que combina la música (13  peces) amb textos d’autores (8 textos) que ens conviden a una reflexió sobre la situació de la dona a la societat des de diversos punts de vista.

L’obra posa en contacte obres de Verdi, Puccini, Cilea, Rossini, Mozart, Ponchieli i Wagner, amb escrits de poetesses i escriptores com Montserrat Roig, Valerie Solanes, Maria Aurèlia Campmany, Maria Mercè Marçal i Montserrat Abelló.

Grans compositors d’òpera que han dibuixat personatges de dones mortíferes i fatals, personatges femenins que van crear i han passat a la història del repertori operístic.

Contrastant amb les visions vitals d’aquestes heroïnes operístiques, tenim les dones descrites per les nostres autores que han deixat un seguit de textos sobre la seva emancipació.

És una peça que vol trencar l’estigma dels personatges femenins del món de l’òpera, oferint un recital en el que la música ocupi un lloc destacat i ens transporti a alçàries de bellesa, sense renunciar a les ganes de provocar una reflexió sobre el paper de la dona partint d’una imatge convencional: la que es guanya la vida netejant i la que viu reclosa a casa seva.

Una posada en escena que impacta des del moment zero, amb un piano i un pianista, Manuel Ruiz, que no deixa de mirar el seu mòbil. Dalt del piano una dona, Clara Manyós, que semblaria una estàtua si no fos perquè menja una poma i de cop, entra la dona de fer feines, Núria Dardinyà, (soprano), que canta esplèndidament mentre belluga galledes i pals de fregar.

Una divertida proposta programada els dilluns al Cabaret del Maldà.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a Dos pits i una poma

¡Enlace copiado!