Potser la discapacitat està en els espectadors

De la miss a la mitad

De la miss a la mitad
15/11/2016

Un espectacle plantejat com una fusió entre teatre i cabaret.

Un nou exemple de teatre documental que ens presenta la companyia Diversitat Teatral, fundada per Emili Corral. Aquesta companyia té com a objectiu ajudar a dissoldre la barrera mental de la «discapacitat» posant de manifest que la discapacitat és en la mirada dels altres i no en les persones que tenen algun tipus de limitació. Lluiten per oferir espectacles de qualitat, en circuits comercials, i on persones amb alguna discapacitat puguin treballar amb la resta de l’equip i ajudar a trencar amb prejudicis fruit de la ignorància.

L’apassionant història de l’Adolfo, un Billy Elliot veneçolà i homosexual que somia en ballar, aconseguir la fama i viatjar per tot el món. Després de fugir de la misèria del seu país i guanyar-se un cert reconeixement a Barcelona com a ballarí i com a transformista amb la companyia CHICO’S MAMBO, una malaltia que li produeix la ceguera, l’obligarà a replantejar la seva vida i l’ajudarà a descobrir l’autèntic valor de la diferència.

DE LA MISS A LA MITAD és la història d’Adolfo narrada per ell mateix, una història de superació explicada amb molta nostàlgia i un gran sentit de l’humor i «vestida» d’estètica cabaretera i transformisme.

L’acompanya en aquesta aventura una actriu que ens ha sorprès moltíssim per la seva versatilitat, Judit Saula. Podem llegir a la seva pagina web, la seva trajectòria i la seva intervenció en obres com «Work in progress», «Fèmina ex Máchina» o el «Sexe dels Àngels». En aquesta ocasió interpreta un grapat de personatges relacionats directament amb la vida de l’Adolfo.

Una proposta que ens ha agradat molt, perquè dins de la duresa de la història que ens explica ha sabut transmetre optimisme i ganes de viure lluitant per viure sense por la seva discapacitat. Una gran tendresa i sensibilitat ens ha fet sortir del teatre contents de no haver perdut l’oportunitat de conèixer l’Adolfo.

Si desitgeu llegir l’apunt sencer, només heu de clicar AQUÍ

 

← Volver a De la miss a la mitad

¡Enlace copiado!