Canyes, peixos, bon port i altres metàfores de l’amor.

Començar

Començar
24/09/2021

Que la vida és una metàfora tots ho sabem. Que rere les pantalles i les xarxes socials la vida té una altra cara i ens amaguem de la realitat, també. El que no tothom sap és amb qui compartir la vida que ens ha tocat. És cert que hi ha qui s’ha equivocat i hi ha qui ni tan sols ho ha intentat. Què passaria si aquestes dues persones es troben? Quan la vida et dóna una segona oportunitat has de tenir les coses clares. No és el cas del Dani ni la Laura que compartiran una nit d’arguments i convertiran als espectadors en públic d’un match point d’un partit de tenis.

Quan l’espai acompanya, les llums t’abracen i el repartiment et convida a entrar i gaudir, l’únic que desitges per tancar el cercle perfecte és un text fet a mida i de sobte, PAM… te’n trobes un de ritme lent. Els silencis eterns (més enllà de la famosa pausa dramàtica) i les converses reiteratives que no condueixen a res nou porten, a l’espectador a creure ser testimonis de la decisió més contrastada i argumentada de la història de la humanitat. Tot i ser un text lent i poc natural, els dos actors es fan seus tots i cadascun dels racons del delicat i ben decorat menjador del pis. I precisament l’espai pren una importància destacable en aquesta proposta on els dos personatges divergeixen en molts aspectes. La feina que hi ha darrere d’estudiar cada moviment, cada detall i cada intenció li dóna realisme a la proposta i ajuda a fer que els dos grans personatges justifiquin les seves respectives motxilles del passat.

El subtil i detallat joc de llums per anar focalitzant els ulls de l’espectador cap a una banda o l’altra, també per donar-li l’èmfasis necessari en moments puntuals i per deixar clar que les hores passen per la finestra, afavoreixen a fer que la proposta funcioni. Des del minut zero entres de ple en cada personatge i oblides la persona real que hi ha darrere. A poc a poc es va revelant el passat de cada un que els impedeix fer el pas final. En definitiva, els matchs inesperats han de fluir des del principi, si es forcen no arriben a bon port… serà per peixos al mar!

 

 

← Volver a Començar

¡Enlace copiado!