Claqué o no

28/08/2017

Ella vol ballar claqué!!!

“Claqué o no” és una comèdia escrita i dirigida per Roc Esquius, un jove dramaturg que sempre ens sorprèn amb obres originals i divertides, i amb un rere fons que convida a la reflexió.

En aquesta ocasió el dilema està entre…fer allò que ens agrada, o fer allò per la qual cosa estem més qualificats.

 

“Claqué o no “ és el cinquè muntatge d’en Roc Esquius,  i forma part de El Cicló d’enguany, dins el programa artístic del Teatre Tantarantana on s’està representant.

 

El públic ens col·loquem a banda i banda de l’espai escènic.

L’espai escènic es converteix en un imaginari ring de boxa, en el qual s’esdevé una lluita dialèctica entre els dos protagonistes de l’obra.

En una banda, una excel·lent bioquímica (Núria Deulofeu) que ha decidit deixar la feina perquè vol dedicar-se a ballar claqué (tot i que no té aptituds per fer-ho). A l’altre banda un funcionari del govern (Isidre Montserrat), que es dedica a que tothom ocupi el lloc de treball pel qual està més qualificat.

Ella vol ballar claqué. Ell ho ha d’impedir.

Ella vol fer allò que li agrada. Ell ha d’aconseguir que segueixi fent allò per la qual cosa està qualificada.

Qui guanyarà la batalla?

 

Tot i que hi ha un moment, a mitat de l’obra, en que vaig perdre una mica l’interès, tan el començament, com el desenllaç em van agradar força.

La veritat és que vaig riure moltíssim. El text és original, divertit, surrealista.

L’obra està molt ben dirigida,(audios, moviment, interpretació,..) Tots dos actors fan una feina excel·lent.

 

El dilema que se’ns planteja: fer allò que ens agrada, o fer allò per la qual cosa estem més qualificats.

I jo em pregunto…no és possible combinar les dues coses?

 

Bon començament de temporada teatral . No us la perdeu !!!

 

*** / ****


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Claqué o no

Claqué o no

Una mujer con una carrera brillante, un profesión que le cae como anillo al dedo y que ocupa un puesto de trabajo muy importante para todos, quiere dejarlo todo para dedicarse profesionalmente a bailar claqué. Por si fuera poco, en tan solo quince segundos, se hace evidente para todo el que la vea, que nunca hará ni un solo paso de claqué que merezca ser visto. Pero ella quiere bailar claqué.

Un funcionario del gobierno, dedicado a que todo el mundo ocupe el puesto de trabajo para el que está más preparado y en el que, por lo tanto, se sienta más realizado, ha llegado para frustrar sus planes. Ella no puede bailar claqué.

“Claqué o no” es una comedia sobre las profesiones, vocaciones, intuiciones y cambios de rumbo laborales que muchas veces, no entiende nadie.

Vídeo

Fotos

Claqué o noClaqué o no

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Hebert

  CLAQUÉ O NO al Teatre Tantarantana de la Cia. Dara (valents per estrenar a ple agost)
  Una molt bona idea aquest text de Roc Esquius, un punt de partida interessantíssim, que s’allarga un pèl massa. En un futur indefinit, un duel dialèctic, amb humor, entre qui es vol dedicar a allò que li agrada i el funcionari que ha de fer que es dediqui a allò on “objectivament” serà més productiva. Exemple de distopia, el meu gènere preferit, on, amb l’excusa de l’exageració, es plantegen qüestions ben humanes i presents i propicien interessants reflexions.

  Molt ben interpretada per Isidre Montserrat i Núria Deulofeu, arriba un moment que els arguments són un pèl reiteratius i la introducció d’una història familiar no em va acabar d’aportar noves reflexions a les ja generades.

  16/09/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  L’obra ens planteja a cop de comèdia un dilema: fer allò que ens agrada, o fer allò per la qual cosa estem més qualificats. En una banda, una excel·lent bioquímica que ha decidit deixar la feina perquè vol dedicar-se a ballar claqué (tot i que no té aptituds per fer-ho). A l’altre banda un funcionari del govern, que es dedica a que tothom ocupi el lloc de treball pel qual està més qualificat. Ella vol ballar claqué. Ell ho ha d’impedir. Ella vol fer allò que li agrada. Ell ha d’aconseguir que segueixi fent allò per la qual cosa està qualificada. El text és original, divertit i surrealista i ambdós actors – Isidre Montserrat i Núria Deulofeu – fan una feina excel·lent aprofitant molt bé l’espai i aportan el dinamisme musical que la conversa necessita. La veritat és que m’ho vaig passar molt bé

  09/09/2017

 • 12345

  Lena Lenera

  Un diàleg molt fresc, viu i ràpid -i amb tocs de comèdia ben divertits-.
  Una dramaturgia ben empeltada sobre un escenari auster però sense que hi trobis a faltar res i destacaria que l’obra ha estat escrita a mida dels actors, i els veus gaudir amb el text.
  I unes interpretacions excel·lents, tal i com ja ens tenen acostumats els de la DARA.
  La primera meitat és entretinguda i amb un ritme força bo, però la segona t’enganxa, els aconteixements es precipitien i queda una obra rodona.

  Un però? potser la qüestió de les vocacions-professions es podria haver aprofunfit més, exprimir una miquetona…
  Un regal per l’agost desèrtic teatral.

  26/08/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui al Tantarantana he estat veient aquesta obra per la companyia Dara, i que tanca El Cicló d’enguany. Escrita i magníficament dirigida per Roc Esquius, ens parla d’una noia amb un futur laboral molt prometedor exercint el seu treball com bioquímica, però el seu desig de fer el que sempre li ha agradat que és ballar claqué, la porta a acomiadar-se de l’empresa on treballa. La mediació d’un reorientador laboral, condueix a situacions una tant surrealistes i divertides, que no desvetllaré i que ja descobrireu quan aneu a veure-la. Per la forma que està escrita, no pel seu contingut, m’ha recordat una mica Mars Joan, l’última que vaig veure d’aquesta companyia. Excel·lent el treball de Núria Deulofeu i Isidre Montserrat més si tenim en compte la pressió que per a ells representa tenir els espectadors a tocar com és el cas. He passat una molt bona estona i us animo a anar-hi. Crec que la valentia del Tantarantana i la Companyia Dara d’estrenar en ple mes d’agost, bé es mereix que els fem costat.

  17/08/2017

Artículos relacionados