La dificultat de viure entre dues cultures

Cie Accrorap: Douar

Cie Accrorap: Douar
25/07/2017

DOUAR va ser creada l’any 2003 i ens parla d’uns joves francesos que pensen en la terra dels seus pares, Algèria, i que experimenten dia a dia el dolor i la dificultat de viure entre dues cultures, i d’altra banda els ballarins algerians que ens parlen amb el llenguatge del moviment, sobre aquests somnis que a banda i banda del Mediterrani inspiren exilis i migracions, somnis de llibertat, de progressió social com a alternativa a l’avorriment d’una vida quotidiana plena de dificultats.

La contemporaneïtat, la barreja de cultures i un fons humanista són marques de fàbrica d’aquest creador, i que s’inspira tant en el hip-hop com en les arts del circ, en la dansa contemporània o en les arts de la imatge trencant fronteres entre gèneres.

DOUAR, tot i que es tracta d’una producció de fa 14 anys, toca temes d’una rabiosa actualitat. Una relectura d’aquesta peça. Una mirada cap als orígens que han deixat enrere en el camí de l’exili. Un exili cap a una terra i una societat idealitzada.

Nou ballarins travessen l’escena, joves i plens d’energia, però sobretot d’esperança i somnis. Un seguit de coreografies amb músiques de violí, d’oud àrab-andalús i amb el cant de melopees àrabs tradicionals.

Una proposta que ens ha agradat força si bé ens ha semblat una mica desigual, amb moments d’una gran força i d’altres molt més fluixets. La majoria de coreografies ens han semblat massa senzilles i un pèl «comercials».

Malgrat tot, els ballarins ens han meravellat per la destresa dels seus moviments i l’energia que transmeten…. i sobretot s’agraeix molt la presència del mateix Kader Attou entre ells.

Si voleu llegir la nostra valoració sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Cie Accrorap: Douar

¡Enlace copiado!