Dos-cents contes de Nadal !!!

El conte de Nadal

El conte de Nadal
17/12/2019

Diumenge vàrem anar al Jove Teatre Regina, per assistir a la celebració de les dues-centes representacions d’aquest espectacle.

EL CONTE DE NADAL està basat en la novel·la de Charles Dickens “La cançó de Nadal”; l’espectacle va ser estrenat en 2013 per la companyia La Trepa. Aquesta companyia va ser fundada l’any 1977 i no han interromput mai la seva activitat produint més de 50 espectacles infantils. Des del 1988 són la companyia titular del Jove Teatre Regina. Nosaltres vam veure la seva producció «BON NADAL DR. GREENWICH» fa justament un any.

Després d’una absència dels tres últims Nadals, la companyia ha decidit reposar aquest espectacle per sisena vegada i convertir-lo en un dels clàssics de la cartellera de Nadal.

Un espectacle musical amb una posada en escena molt encertada i unes interpretacions molt acurades. La música de Ferran González se’ns ofereix enllaunada, però amb les veus en directe. Aquest clàssic de la literatura universal ha estat versionat per Macià G.Olivella i dirigit per Maria Agustina Solé.

El senyor Scrooge (Matíes Gimeno) és un vell avar, de caràcter estrany, que no suporta l’alegria de les Festes Nadalenques. Amb ell treballa en Bob Cratchit (Gerard Flores), un bon home, que s’estima entranyablement la seva família, sobretot el seu fill Tim (Roc Olivé), que està molt malalt. El senyor Scrooge, que no té cap mena de sentiment, rebutja fins i tot al seu nebot Fred (Marc Miramunt).

Però aquest any les coses canviaran una mica, ja que se li apareixeran un seguit de fantasmes: el del seu antic soci Jacob Marley (Oriol Úbeda) i els esperits dels Nadals Passats (Marc Miramunt), Presents i Futurs (tots dos Mariona Campos), que el faran canviar d’opinió, en mostrar-li tot el que passarà si segueix sent una persona egoista.

Les altres actrius que intervenen són Olga Fañanàs, Adriana Garcia i Ester Pérez-Ferrer.

Es tracta d’un espectacle fidel al conte de Dickens, amb una posada en escena àgil i divertida i un disseny escenogràfic i de vestuari molt cuidat de Jose Carrasco. Molt aconseguits també la il·luminació  i el so de Francesc Campos.

Un pati de butaques ple de “menuts” que riuen els estirabots de Mr. Scrooge i “aguanten” sense gaire moviment els 90 minuts que dura l’espectacle. Les crispetes fan molt també …..

Un muntatge per a públic familiar que gaudeix d’una qualitat envejable i amb unes interpretacions molt encertades dels nou actors i actrius que interpreten més d’un paper, tret del protagonista absolut de la proposta, Ebenezer Scrooge, que no abandona l’escenari en cap moment.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a El conte de Nadal

¡Enlace copiado!