Una proposta en la qual 10 joves que formen part de la Jove Companyia Plató de Cinema, i que volen arribar a ser actors professionals ben aviat, interpreten amb tota la seva passió pel Teatre i forçament il·lusionats, una obra escrita pel dramaturg Joan Codina, amb la col·laboració de Noèlia Segura, a partir de les improvisacions realitzades a classe; per tant en aquesta ocasió, la dramatúrgia és totalment original, en la que a primera vista ens presenta, el que semblen 10 escenes inconnexes de comèdia negra, en les que segurament molts espectadors és podran veure reflectits en les seves actituds; escenes que per altra banda, han estat entrellaçades amb fragments musicals, malgrat que no ens trobem en cap cas dins d’una comèdia Musical.
Celebrem la mort i el cap d’any, celebrem Nadal i el dia de l’orgull Gai. Celebrem l’amor i els anys que ens queden encara per anar patint. La vida és una celebració constant, a vegades àcida … i un pèl amarga. Assistim al llarg d’un any, a diferents tipus de commemoracions. A vegades en aquestes celebracions ens sentim ridículs i patètics i podem arribar a treure el pitjor que portem dins …
La idea inicial la trobem força interessant, però creiem que a la dramatúrgia li falta coure força més estona, per poder-la presentar-la, ben acabada davant del públic. Malgrat que intuïm una mena de lligam entre les diferents escenes, no queda clar que tinguin una coherència o un fil conductor; ens han agradat algunes escenes si les valoréssim individualment, com per exemple la de Sant Valentí, amb un intent de trencar la quarta paret, la de la boda i sobretot la del «call center eròtic», que per nosaltres ha estat el bombó de la proposta escènica. En canvi d’altres, han descompensat la proposta en el seu conjunt; de totes maneres, també hem de dir, que no ens acaben de satisfer les propostes teatrals a base d’esquetxos.
El que més ens ha agradat de la proposta, ha estat la força d’aquest grup de joves i la seva passió per intentar fer arribar al públic un espectacle que sobretot pretén ser divertit. No sabríem dir quins d’ells ho fan millor, perquè es tracta d’un treball d’interpretació coral, que en aquest aspecte ens ha agradat força. Creiem que fóra bo que algun programador teatral es donés una volta pel Teatre Regina per veure’l’s treballar, perquè en algun cas creiem que existeix un futur molt prometedor com a actor/actriu.
Un aspecte a valorar molt positivament, és que una bona part de la Música, s’interpreta en directe per Jaume Sanz; algunes propostes musicals que ara mateix s’estan representant a casa nostra, hi haurien de prendre exemple.
Si desitgeu llegir l’apunt sencer, només heu de clicar AQUÍ