De cap a l’abisme per la pèrdua d’un ésser estimat

Casi normales

Casi normales
23/10/2017

CASI NORMALES (Next to normal) el musical de Brian Yorkey i música de Tom Kitt, va ser estrenat a Broadway el 2009 i ha estat guanyador de tres premis Tony, incloent la «Millor Música» de Musical i un premi Pulitzer. Després de la seva estrena a Estats Units, el musical s’ha interpretat en més de 20 països arreu del món.

Ens explica la història d’una família que lluita per ser «normal», i ens parla, fet inèdit als musicals, de les malalties mentals, de l’abús dels psicofàrmacs i del suïcidi. Els personatges que apareixen són absolutament versemblants i les situacions explicades poden formar part del nostre dia a dia.

La no acceptació de la pèrdua d’una persona estimada genera un trastorn bipolar en Diana, la mare protagonista de la història, una notable Nina que ens commou amb la seva interpretació.

Una escenografia senzilla però molt efectiva, amb una estructura metàl·lica que al tercer nivell alberga als músics, escenografia que facilita una posada en escena dinàmica i a moments molt enèrgica. També cal destacar que alguns dels moviments dels actors són un constant puja i baixa, sortir i entrar.

Una obra que tracta de la lluita d’una família per aparentar complir els estàndards del que es considera normalitat, enfrontar la malaltia de la mare com si en realitat no hi fos i en certa manera obligar-la a mantenir una aparença d’estat d’ànim feliç i conformat, que evidentment, no és el seu. Qüestiona també l’ètica professional dels metges.

Les veus en directe són excel·lents, encapçalades per la magnífica veu de Nina, amb Nando Gonzàlez en el paper de Dan el pare, Jana Gómez en el paper de Natalia, la filla del matrimoni, Guido Balzaretti en el paper de Gabriel, el fill, Fabio Arrante en el paper de Henry i Roger Berruezo que interpreta l’antipàtic paper del Dr. Madden.

Quant a les interpretacions destacar les de Guido Balzaretti i Fabio Arrante que ens han agradat molt. Nina es manté en els nivells als quals ens té acostumats i Jana Gómez ha estat convincent en el paper de la filla que lluita per fer-se visible als ulls de la mare.

Un musical que ens ha agradat molt i que ha prorrogat la seva estada a la Sala Barts fins al 14 de novembre.

Per veure l’apunt original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Volver a Casi normales

¡Enlace copiado!