Casa de nines, 20 anys després → Teatre Romea

2/08/2019

Llum al gris

On som? I en quina època? Quina hora és? L’ambient és gris, asèptic, fred. I aquesta mateixa estètica està present al vestuari dels personatges. La situació no és còmoda en absolut, ja ens ho podem imaginar si sabem què venim a veure, així que aquesta atmosfera ja ens situa en una incomoditat que una interpretació molt destacable de les actrius i l’actor acaben de refermar.

Veiem una interpretació impressionant, sense desnivells entre l’elenc. Totes les actrius i l’actor han trobat el seu personatges a la perfecció i no el perden en cap instant. L’ús de l’espai, dels objectes i del seu propi cos no demostra incoherència, en tot moment és orgànic i natural. Omplen completament un escenari tan buit.

Podem ser més o menys amants d’aquest tipus de propostes. Pot agradar-nos més o menys l’alternativa que donen de la Casa de Nines 20 anys després. Però crec que no es pot negar que és congruent, que està ben trobada i justificada. Que és creïble que es pot haver donat i que ho juguen sense que cap detall ens desconcerte . Mesclen un discursos de l’actualitat  amb l’època en la que se suposa que ens trobem però en tot moment seguesc tenint la sensació d’estar com en un limbo on l’espai- temps està completament desdibuixat. El contingut porta a debat, a qüestionar-nos temàtiques tan de primer ordre com el gènere, l’amor romàntic, les relacions de parella, la maternitat, els vincles, els desitjos, la legalitat,…realment és molt completa a aquest nivell i res sembla estar posat en calçador, ni ens dona una sensació de pamflet o d’imposició d’opinió.

Recomanable veure-la, sobretot, per gaudir de la qualitat interpretativa.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

A partir de 17,00€

Comprar Entradas

Casa de nines, 20 anys després

Casa de nines, 20 anys després

El Teatro Romea presenta Casa de nines, 20 anys després un espectáuclo dirigido por Sílvia Munt, con Emma Vilarasau y Ramon Madaula, a partir del clásico de Ibsen.

Sinopsis

En la escena final de la obra maestra de Ibsen 1879, Nora Helmer toma la sorprendente decisión de cerrar la puerta a su vida anterior: dejar el marido e hijos, y empezar una vida en solitario. En Casa de nines, segona part han pasado 20 años desde que Nora se fue de casa. Ahora, alguien pica sobre esa misma puerta. Nora ha vuelto. ¿Pero por qué? ¿Y qué puede significar para los que dejó atrás?

Al traspasar de nuevo esta puerta para pedir a su marido que firme los papeles del divorcio, la protagonista se verá obligada a defender sus elecciones ante los habitantes de la casa ya asumir las consecuencias que sus actos tuvieron en la vida de los quienes habían sido sus familiares directos.

Próximas actuaciones Ver todas las funciones (Calendario)

Vídeo

Fotos + fotos

Casa de nines, 20 anys desprésCasa de nines, 20 anys desprésCasa de nines, 20 anys desprésCasa de nines, 20 anys desprésCasa de nines, 20 anys després

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola
  12345

  Quatre relats o eleccions de vida que topen amb els patrons culturals establerts per a homes i dones davant de la necessitat de viure en llibertat per escollir qui volem ser… Una meravella sense pal·liatius. Impressionant tot. Grandíssima interpretació, direcció generosa, text brillant, il·luminació magistral… Doncs res, que això… molt recomanable veure-la. GRÀCIES per aquesta obra encara tan necessària 140 anys més tard. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/07/12/casa-de-nines-20-anys-despres/

  02/08/2019
 • Familia Cano
  12345

  Ens van agradar molt el text i les les interpretacions de tots els actors. Hi vam anar un grupet i vam gaudir molt de l’espectacle.

  11/07/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  No es habitual ver una secuela de una obra en el mundo teatral. Y menos una secuela de un clasicazo como lo fué “La casa de muñecas” de Ibsen.
  Pero de la mano de Sílvia Munt nos llega esta nueva dramaturgia en el que nos cuenta 20 años después como Nora vuelve a la casa que abandonó para encontrarse consigo misma y vivir en libertad a pesar de abandonar a marido e hijos pequeños.

  Así que lo que tenemos delante es un cruce de justificaciones:
  De Nora dando su versión de porque decidió dejarlo todo por su nueva forma de vida.
  Del marido de cómo Rufo que afrontar su nueva situación, su depresión de ser abandonado y de cómo tuvo que mantener a sus hijos.
  De la hija ya mayor. Que dará su versión de cómo le afectó la ausencia de su madre y sabremos si le guarda rencor.
  Y por último de la criada. Que tuvo que renunciar en parte a su vida para criar a unos niños que no eran sus hijos por culpa de la decisión egoísta de Nora.
  Evidentemente me he quedado los 110 minutos pegado a la butaca. Me ha parecido brutal y conforme avanzaba la trama se iba poniendo más interesante.

  Definitivamente es una obra de mujeres. Tanto Vilarasau, Truyol y Rocatti están maravillosas en sus papeles. Madaula queda en un segundo plano porque las féminas se comen el escenario.

  Salgo muy emocionado!!
  No he podido empezar mejor el Grec!

  25/06/2019
 • maría j gonzález mondaza
  maría j gonzález mondaza
  12345

  Ens va agradar moltíssim, el text i la posada en escena. Hi ha dos cosetes a tenir en compte: penso que l’época on viuen els personatges és molt important sobre tot pel conflicte que portan a sobre, i semblava una mica atemporal, vista des de la contemporaneitat. També hem vist que la protagonista, impecable sempre, hauria de transmetre una mica més el pes del seu drama des del començament. Les nostres felicitacions sobre tot al senyor Madaula, amb una actuació magnífica. Altament recomanable!

  25/06/2019

Artículos relacionados