Teatre documental

Ca, barret 50!

Ca, barret 50!
17/12/2018

L’espectacle “Ca, barret 50!” que he pogut veure al Teatre Eòlia és un homenatge al cabaret literari català dels anys 60. Es tracta d’un recull de cançons que s’interpretaven en el local musical la Cova del Drac de Barcelona, i els enregistraments en vídeo, en els que es poden veure a persones que van col·laborar en el projecte original, com l’Elisenda Ribas, Carme Sansa i Josep Anton Codina.

La Cova del Drac fou un local musical especialitzat en jazz, que florí com a centre cultural en la dècada del 1960. Fou inaugurat el novembre de 1965 al soterrani de la cafeteria Drac Drug-Store del carrer Tuset núm. 30 de Barcelona. Va ser regentat pel poeta i cantautor Guillém d’Efak i es va convertir en el suport dels Setze Jutges, d’altres cantants catalans de la Nova Cançó i de cantants i grups de pop i rock.

Els joves intèrprets que posen veu i coreografies a aquestes cançons son l’Isaac Alarcon, la Maria Colom, la Laura Fernàndez i en Pol Rosell, acompanyats al piano per la Núria Leiva, també responsable de la direcció musical.

El primer que cal destacar és l’alegria i l’entusiasme que aquests quatre actors han transmès durant tot l’espectacle. Ens han fet gaudir i descobrir cançons de caire popular, altres d’estil jazz, cuplets i fins hi tot alguna peça de caire més melancòlica. Pot ser el nivell vocal ha estat una mica irregular, de vegades ens sorprenien amb unes veus increïbles i en altres ocasions el nivell vocal fallava una mica en l’entonació, ritme i volum. Tot i que s’ha de dir que hi ha hagut moments de cant coral impressionants.

Admiro molt l’objectiu d’aquest muntatge, el de reivindicar la memòria d’espectacles populars en català que pertanyen a la tradició cultural del passat. Moltes vegades no sabem valorar lo suficient la importància d’aquests espectacles, i els titllem d’antiquats; quan en realitat són del tot necessaris per poder entendre d’on venim i qui som.

Espectacle totalment recomanable.

← Volver a Ca, barret 50!

¡Enlace copiado!