Una nit màgica

Broadway al Maldà

Broadway al Maldà
28/01/2023 - El Maldà

Dilluns vaig anar a l’estrena de Broadway Al Maldà a gaudir del nou espectacle de Joan Vázquez, un actor i cantant que ha treballat en aclamats musicals a Barcelona i Madrid, entre els que ha interpretat el paper de Claude a Hair, Frank a Merrily We Roll Along o Sky a Mamma Mia!
També l’hem pogut veure treballant en teatre de gran format i musicals com Els Nois d’Història, Bagdad Cafè, My Fair Lady i Rent.
Recentment ha estat molt aplaudit pels espectacles Ciutat de Gespa, un musical preciós, basat en la poesia de Whitman i Lorca, per 20 anys no són na’, per #Monday Monday, un espectacle de format íntim, on fa un repàs a les seves peces favorites dels musicals en els que ha participat, i pel seu paper com a Ocaña, un artista inclassificable, al musical Ocaña, Reina de Las Ramblas, pel qual va ser guardonat com a Millor Actor de Musical en els Premis de la Crítica 2019 i els Premis Teatre Barcelona 2020.
Fa 8 anys va estrenar Something’s Coming, un tribut a Sondheim, un espectacle meravellós que el va portar a cantar i tocar a llocs on no havia ni somiat que actuaria, com en els llegendaris cabarets de Broadway i el West End, el Crazy Coqs de Londres i el 54 Below de New York City; una fita que posteriorment es va repetir amb el musical Paquito Forever (Premi Millor Actor Destacat dels premis de Teatre Musical), en el que donava vida a Paquito, l’emblemàtic personatge del musical Flor de Nit.

Broadway Al Maldà és un espectacle íntim i proper, en el que Joan Vázquez a més a més de tocar el piano, i cantar catorze temes de musicals d’èxit molt recents, com You’ll be Back i Burn del musical Hamilton, She Used to Be Mine i What Baking Can Do de Waitress, Always Starting Over d‘If/Then, Come Back de Dogfight i Changing My Major de Fun home, ens explica quins han estat els processos de creació d’alguns compositors i lletristes de Broadway.
També ens detalla algunes històries i anècdotes al voltant de Stephen Schwartz, Jonathan Larson i del llegendari Stephen Sondheim.
I dona visibilitat i veu a dones compositores, actualment capdavanteres de musicals, com Jeanine Tesori, Sara Bareilles, Anaïs Mitchell, Alanis Morrissetteo Pasek & Paul i Linn Manuel Miranda, totes elles responsables de la lletra i música de molts musicals, trencant el tàndem de lletrista i compositor tradicional, fins ara gairebé sempre format per dos homes.
She used to be mine del musical Waitress de Sara Bareilles, ha estat una de les peces que formen part d’aquest nou espectacle.

Anar a veure a Joan Vázquez sempre és un plaer perquè a part de cantar bé, és un artista que transmet moltíssim en cada una de les cançons. Si a més a més, l’espai li és propici, això fa que s’esdevingui una nit màgica.

La meva puntuació, com sempre, la màxima.

← Volver a Broadway al Maldà

¡Enlace copiado!