Fer visible allò abstracte

Blanc salvatge

Blanc salvatge
25/03/2019

“Blanc Salvatge” és un estudi sobre el moviment del so i tot allò que ens evoca, física i emocionalment presentat en dues peces.

Es tracta d’un solo performatiu on l’Anna Fontanet utilitza el seu cos per fer visible molts dels sons quotidians que ens envolten per transformar-los en moviment.

Una primera peça on les freqüències, sorolls i sons com el tic tac d’un rellotge, el so d’una batedora, el miolar d’un gat , l’aigua de la pluja, el so de fer girar el marcatge d’un telèfon de rosca o el soroll estrident d’una màquina percussora, ho converteix en moviment. Sons que fins hi tot moltes vegades ens resulten molestos, l’Anna els transforma en moviments d’una gran bellesa hipnòtica.

En la segona peça l’Anna posa moviment als cants guturals del músic llebrenc Guillem Codern, un dels únics experts en cants tuvinians de Catalunya, acompanyat d’un instrument de corda fregada originari del poble tuvià anomenat Igil, també conegut com “violí amb cap de cavall”. És extraordinari veure com el so i el moviment es comuniquen mitjançant un llenguatge abstracta. Aquesta fusió entre el so i el moviment ens expressa allò que la paraula no pot definir.

Hi ha gent, com els de l’oïda absoluta que tenen la capacitat de veure notes musicals en els sons quotidians tals com el clàxon d’un cotxe o el codi de barres d’un producte, altres com en Frederic Amat enllacen la música amb la plàstica i crean pintures, l’Anna Fontanet te la capacitat de posar moviment al so.

Personalment he gaudit moltíssim amb aquesta proposta.

← Volver a Blanc salvatge

¡Enlace copiado!