Un espectacle molt visual i poètic

Big Bouncers: Plàncton

Big Bouncers: Plàncton
03/01/2023 - Mercat de les Flors

Plàncton és un projecte del col·lectiu Big Bouncers format per l’Anna Rubirola, la Cecilia Colacrai i la Mireia de Querol, tres creadores independents que van començar a treballar conjuntament el maig del 2012.

Sota la direcció d’Anna Rubirola, tres ballarines increïbles amb un potencial interpretatiu brutal.
Ursa Sekirnik, Mireia de Querol i Elena Lalucat/Ariadna Grau a través dels seus cossos construeixen un espectacle molt visual i poètic.

La música original d’Oriol Roca, el disseny de llums de Jou Serra i Bernat Tresserra, el vestuari d’Ursa Sekirnik i l’escenografia de Maria Alejandre i Estel Cristià són també una part molt important d’aquest muntatge.

La música reprodueix el so del mar, de les onades i del fons marí.
El vestuari és de textures lleugeres, molt acolorides i materials fluorescents.

En l’àmbit escenogràfic, Plàncton ens submergeix dins un dispositiu en què tots els elements escènics (moviment, text, so, llum, materials) tenen el mateix valor.

En l’àmbit coreogràfic, s’explora les idees de suspensió, i la de deixar-se moure o ser arrossegat, remarcant molt el que és petit i imperceptible.
Els moviments són lleugers, lents, suaus… la sensació i visió que ens arriba al públic, és com si les intèrprets flotessin i nedessin de veritat. És increïble veure com reprodueixen les formes, dibuixant-les amb el seu propi cos o amb la combinació de dos o més cossos. Molt, molt creïbles!

Tot i que Plàncton està pensat principalment per a un públic infantil (especialment de 4 a 8 anys) és un espectacle que hi pot anar tothom. De fet, n’érem uns quants adults que hi vàrem anar sense nens. Això sí, vam gaudir com a nens!

Plàncton és una peça de dansa que, partint del plàncto, com a font d’inspiració, desenvolupa una experiència escènica multidisciplinària (dansa, performance, so, música, text, manipulació d’objectes…), que ens endinsa, a través del cos i el moviment, a un món on tot és possible. Un món on els cossos emeten llum, i es mantenen en suspensió. Globus, teles lleugeres, fum, llums de led, llum fluorescent…

Plàncton vol acostar els nous llenguatges escènics al públic familiar i escolar, amb la finalitat de fer-los fruir d’una experiència única, tant en l’àmbit visual, com a font d’aprenentatge.

Una proposta molt recomanable, amb un rere fons educatiu i concienciador.

← Volver a Big Bouncers: Plàncton

¡Enlace copiado!