Baró d’evel: Là

9/07/2018

Dos humans i un corb anomenat Gus

Un nou espectacle del Festival Grec. Es tracta de de la companyia Baró d’Evel; és la primera part del díptic escènic Là, sur la falaise que la companyia ha decidit portar als escenaris barcelonins i, que si es compleixen les previsions, l’any 2019 tancaran amb “Falaise”. Dues peces concebudes per explorar les dualitats, que es mouen entre conceptes oposats, negre i blanc, equilibris i desequilibris.

Ja vam veure incorporació d’animals, un cavall i ocells, a “BÈSTIES”, l’anterior espectacle que vam poder gaudir al Mercat de les Flors l’any 2015. Els altres espectacles que hem vist de la companyia han estat “OBRES” en 2013, “MAZÙT” en 2012 ambdós al Mercat de les flors, i “Ï” al Teatre Lliure, en 2011 on nosaltres vam descobrir el treball de Blaï Mateu.

Una peça per a dos humans, un micro, un corb anomenat Gus i dos colors: el blanc i el negre. Poesia, moviment i circ contemporani en un espectacle diferent, que atrapa per la seva senzillesa i alhora extremada complexitat. Un escenari blanc en què van apareixent les pinzellades negres, i un vestuari negre que de mica en mica es va cobrint de blanc. La música de Fanny Thollot, i la il.luminació d’Adèle Grépinet tenen un paper fonamental en tota la proposta.

Exploren els conceptes d’equilibri i desequilibri, amb un moment d’autèntic vertigen, amarat amb una gran dosi de comicitat, copsant els límits de la veu humana.

Per tercera vegada la companyia Baró d’Evel torna a col·laborar amb Maria Muñoz i Pep Ramis, de Mal Pelo, en la posada en escena i compten amb la dramaturga Barbara Métais-Chastanier per donar solidesa al discurs.

Un espectacle ple de poesia i bellesa que tornarà al Teatre Lliure al setembre i que paga la pena veure, si bé hem de reconèixer que en alguns moments de la primera part se’ns ha fet una mica feixuc. Amb el llenguatge del cos els dos creadors presenten un espectacle que es torna encisador a mesura que avança.

Per veure la ressenya original, només cal clocar en aquest ENLLAÇ

 


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Baró d’evel: Là

Baró d’evel: Là

Ya sucedía en Bèsties, que se pudo ver por última vez en el Mercat de les Flors hace unos meses y que, con un caballo y algunas aves en la pista, fue la última creación de la compañía antes de este conjunto de dos piezas. Ahora, la compañía francocatalana integrada por Camille Decourtye y Blaï Mateu Trias (hijo, por cierto, del conocido payaso Tortell Poltrona) lleva a los escenarios barceloneses , primera entrega del díptico escénico Là, sur la falaise, que si se cumplen las previsiones se podrá ver en 2019. Ambas piezas, concebidas como vasos comunicantes, parten de un mismo impulso de explorar las oposiciones (entre el negro y el blanco, entre el equilibrio y el desequilibrio…) y también las muchas caras del trabajo con animales. Lo veréis en , una pieza para dos humanos, un micro, un cuervo llamado Gus y dos colores: los mismos blanco y negro de las plumas del ave. Decourtye y Mateu exploran aquí los conceptos de equilibrio y desequilibrio, mientras intentan encontrar los límites de la voz humana, del ritmo y de la luz. Sobre ellos, libre por el escenario, el cuervo representará el mundo de las creencias y supersticiones, pero también la libertad y la ligereza. Todo ocurre en un escenario de una inmaculada claridad que, poco a poco, se va transformando en una exploración de la dualidad, que es uno de los signos de identidad de la pieza.

Quizás, como apuntan sus propios creadores, funcione como un prólogo a la futura La falaise, la segunda pieza que veremos el próximo año y que está protagonizada por ocho intérpretes, los mismos dos colores (el blanco y el negro) que la ligan a y unos colaboradores muy animales, entre los cuales un caballo y algunas aves.

Como es habitual, Baró d’evel vuelve a colaborar en esta ocasión con Maria Muñoz y Pep Ramis, integrantes de la compañía de danza Mal Pelo, pero también con la autora y dramaturga Barbara Métais-Chastanier.

Vídeo

Fotos

Baró d’evel: LàBaró d’evel: Là

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

Sé el primero en dejar tu valoración