Regala salut, regala balneari!

Balneari Maldà 2: l'Educació

Balneari Maldà 2: l’Educació
16/03/2016

Després de l’agradable experiència viscuda durant la nostra primera visita al Balneari Maldà, tornem per descobrir quina ens han preparat els de la Cia Els Pirates Teatre amb el tema de l’educació.

És un repàs teatral i divertit en forma de cabaret, sobre el que ha suposat l’ensenyament durant aquests trenta anys. Esqueixos en forma d’humor, amb un cert aire d’absurditat, on no hi falta cap detall: música, cançons, coreografies i interpretacions d’allò més divertides, que durant una bona estona et fan mantenir un somriure d’orella a orella.

Tot comença i acaba en una banqueta d’una sauna amb els cinc personatges vestits amb un barnús de color vermell.

Només amb alguns canvis de vestuari i una taula que va i ve, han passat del parc al parvulari, de l’educació primària a l’institut i de la facultat al món laboral. Els actors es passen intercanviant el seu paper d’adults al de nens durant tota la representació. Quatre actrius (Laia Alsina, Ariadna Cabiró, Queralt Casasayas, Maria Cirici) i un actor (Bernat Cot), s’han convertit en els pares d’en Josep Maria, en la consellera d’ensenyament, en una noruega que li va el vodka, en la mestra d’escola histèrica, en el curiós director d’una coral, un dentista…

S’ha parlat del bullying, del futur que els pares somnien pels fills, de les rivalitats i competitivitat entre els pares, les vacances escolars, els deures, les activitats extraescolars, les xuletes...

Hi ha esqueixos realment boníssims com el de la consellera d’ensenyament on la veiem nedar, volar, remar, bussejar i corre com una histèrica. El del director de la coral és divertidíssim!, ens fa un repàs de cançons, que ben segur que tots reconeixereu. El del parvulari on les classes tenen noms d’animals (la classe dels porquets, la de les vaques o la dels elefants) boníssim! O el que s’ha anomena els successius sistemes d’ensenyament i lleis educatives per les quals s’ha passat en els últims trenta anys, com són la Lode, la Logse, la Lopag, la Loce, la Loe, la Lec , la Lomce i com no… la llei Wert.

Per cert, m’oblidava de dir-vos que l’Ariadna Cabiró interpreta al piano les cançons que canten els actors durant la representació.

Ara ens queda esperar que ens tenen preparat els Pirates Teatre amb El poder, l’últim espectacle de la trilogia del Balneari Maldà.

Abstenir-se persones amb poca predisposició a passar-s’ho bé.

*** 1/2

← Volver a Balneari Maldà 2: l'Educació

¡Enlace copiado!