Una opinión de Miquel Gascon Baz
Miquel Gascon Baz

¡Azúcar!

¡Azúcar!

10/10/2017

Una sucrera amb problemes

Fa pràcticament un any ens vam quedar enamorats d’un espectacle emmarcat dins del “Cicle Ànima de Titelles per adults” d’aquesta mateixa Sala Fènix. … POEMES VISUALS d’en Jordi Bertran, que ens va fascinar.

Ara, no hem dubtat a encabir a la nostra agenda els altres dos espectacles d’aquest autor en la retrospectiva de la seva obra que també organitza la Sala Fènix, amb motiu dels seus 40 anys dalt dels escenaris.

Dali M.Blanch i Nelo Sebastian són els manipuladors d’un munt d’objectes quotidians que prenen vida. Una proposta renovada, del espectacle que es va poder veure fa un temps sota el nom de “La sucrera diabètica“. Es tracta de Teatre d’objectes on els dos titellaires donen veu als objectes creant diferents espais, temps i situacions.

Una història que parla de l’acceptació del mateix cos i de la violència de gènere, on Elena, la sucrera, té problemes d’autoestima, de salut i amb el seu matrimoni.

Una proposta diferent, que convida a deixar que la fantasia ens porti a humanitzar objectes que prenen vida pròpia. Teteres, pots, pastissos, dolços, caramels, parlen i actuen com persones a les mans dels dos titellaires. I la protagonista, una sucrera que ens porta a reflexionar sobre nosaltres mateixos i el nostre afany de trobar sempre a qui fer culpable d’allò que ens passa.

Una proposta que en general ens ha agradat, però que no ens ha entusiasmat pas, amb moments molt potents i divertits (com el de la batalla de gominoles) i altres moments que ens han resultat un pèl desencertats (com l’intent de tractar la violència de gènere).

Molt destacable el treball dels dos titellaires que aconsegueixen coordinar i donar vida a un munt d’elements simultàniament.

Per veure l’apunt original sencer, només cal que cliqueu en aquest ENLLAÇ


Todo lo que necesitas para ir al teatro

¡Azúcar!

Los objetos cotidianos que nos acompañan a primera hora de la mañana en la mesa, almorzando, nos invitan a reflexionar sobre nuestras batallas interiores en este espectáculo de Jordi Bertran.

SINOPSIS

Elena, un precioso azucarero de plata, se percibe a ella misma como un trasto hinchado y oxidada, tiene un marido que la maltrata. Tiene diabetes y trabaja a una pastelería empolsant azúcar hasta que un recorte de personal la deja en el paro. Tiene un marcado sobrepeso que no sólo golpea insistentemente su salud, sino que, además, hace imposible cualquier intento para mejorar su autoestima.

Sin trabajo, sin salud, sin belleza, sin amor, sin ganas de continuar adelante…

¿Podrá Elena dejar de culpar al marido, a la enfermedad, al azúcar, a la crisis económica? ¿Dejará de creer y empezará a crear la salud, la felicidad y el amor por ella misma?

Vídeo

Fotos

¡Azúcar!¡Azúcar!

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

  • 12345

    JOSEP OLIVA SASÉ

    Ahir a la Sala Fènix vaig estar veient aquest espectacle, el segon dels tres que presenten tot commemorant els 40 anys de treball de Jordi Bertran i ho fan amb aquesta peça de teatre d’objectes. Ens parla d’Elena una sucrera amb sobrepès, amb l’autoestima per terra i amb problemes de salut i en el seu matrimoni i ho fa amb tota mena d’estris, dolços, caramels etc. que es transformen en personatges als quals donen vida els titellaires Dalí M. Blanch i Nelo Sebastiàn. Un espectacle diferent i curiós de veure. Aquesta setmana es podrà veure Poemes visuals, i la següent reposen Antologia que va ser amb la qual es va iniciar el cicle.

    09/10/2017