Una classe per fer-nos pensar

Aula – Brecht

Aula – Brecht
24/12/2017

Òscar Intente ens apropa a l’obra de Bertolt Brecht, en una proposta que mescla una quinzena de textos breus de poesia, prosa i teatre amb contingut antidogmàtic i de crítica social.

Bertolt Brecht va ser un dels dramaturgs i poetes alemanys més influents del segle XX. Conegut a l’escena dels cabarets berlinesos, des d’on molts artistes de l’època es van permetre opinar i criticar, sempre amb humor i intel·ligència, la situació política d’un moment perillós. Un Brecht malhumorat i autoritari al que no li agrada allò que veu al seu voltant. Un Brecht que diu veritats enormes.

Dirigit per Carles Grau, el muntatge critica la situació política que es vivia a Alemanya durant la primera meitat del segle XX i evidencia la desesperança que l’autor vivia en aquell moment.

Una aula i una pissarra on podem llegir tres frases de la boca de tres siluetes:  “visc en un temps molt fosc” “així va passar el temps” i “als nascuts després”. Entra Òscar Intente i sense dir una paraula escriu a la pissarra els títols de tots els textos, poemes, relats o contes, que dirà amb la seva captivadora i hipnòtica manera de parlar o recitar.

Va parlant amb una gran naturalitat i va fent dibuixos a la pissarra perquè entenguem millor el que diu. Provoca la nostra actitud crítica per poder veure les realitats amagades sota realitats aparents.

Molt eloqüent la faula de “si els taurons fossin persones” o millor dit, de “quan el peix gran es menja al petit”.

Una proposta a la qual l’Òscar Intente dota d’un caire molt personal i que amb moments poètics i tocs d’humor, el sentim proper, senzill, contundent. Absolutament sincer.

Si voleu veure la ressenya original, només heu de clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Volver a Aula – Brecht

¡Enlace copiado!