Somiar i ser feliç no té preu

Artinaturals, nits de màgia

Artinaturals, nits de màgia
04/06/2018

Durant les nits de maig i juny arriba a la Sala Versus Glòries “Artinaturals”, un cicle de màgia de proximitat, on els amants de la màgia i l’il·lusionisme tindran la oportunitat de conèixer i gaudir de cinc espectacles de màgia de la mà de cinc dels mags amb més prestigi i reconeixement del panorama nacional actual.

David Stromboli, Isac Jurado, Joaquín Matas, Mario López i Miguel Ángel Gea.

El primer d’aquest cicle que he anat a veure, ha estat l’alellenc David Stromboli, un il·lusionista còmic que porta més de 20 anys actuant dalt dels escenaris. Els seus començaments van ser com ajudant del Màgic Andreu, actualment era en un dels artistes en cartellera de les nits màgiques del Teatre-Museu El Rei de la Màgia.

David Stromboli és un col·leccionista de somriures i cares de sorpresa. És divertit. La seva màgia es plena d’ironia i humor. Es tracta d’un espectacle molt proper i participatiu. La complicitat del públic és un dels ingredients imprescindibles perquè l’espectacle funcioni i sigui tot un èxit. El dia que hi vaig anar el públic assistent l’hi va donar molt de joc ( la Carme “la taquillera”, el noi de Madrid, la “pija”, l’amiga de la “pija”, l’espectador de primera fila que tenia “una vareta màgica”, l’administratiu,…).Quin far de riure!!!

En el seu espectacle s’hi pot veure aparicions i desaparicions, transformacions, manipulacions, trucs de màgia clàssics com els de fer aparèixer coloms, monedes i mocadors,  trucs amb anelles, jocs de cartes,…

Si us haig de dir la veritat, de petita mai em vaig sentir atreta pels espectacles de màgia, ni tan sols quan els reis em van portar el típic joc de “Màgia Borràs” amb el que tots els nens somiaven de tenir . Va ser fa uns anys enrere, durant el Festival “Ple de riure” a El Masnou, que vaig descobrir el meravellós món de la màgia de la mà d’un jove, aleshores desconegut, Mag Lari.

Actualment en són uns quants els espectacles de màgia i il·lusionisme que he anat a veure. Màgia de prop i màgia de grans il·lusions.

El Mag Lari, Hausson, Juan Tamariz, Mag Stigman, Antonio Diaz (Mago Pop), Nuel Galán i David Stromboli m’han fet gaudir de moments impagables. Fer-me somiar amb els ulls oberts i fer visible allò que és impossible no té preu.

Fa pocs mesos el Teatre Museu El Rei de la Màgia, únic espai teatral i museístic dedicat exclusivament a l’il·lusionisme a nivell Europeu, va oferir la seva última representació. La manca de suport institucional, la falta de comunicació i difusió en els medis de comunicació, i la manca de públic, fan de l’il·lusionisme un art escènica cultural molt poc reconeguda. Actualment són poques les sales on es programen espectacles de màgia. Ocasionalment ho fan La Seca Espai Brossa, Teatreneu, Cincomonos. Cal dons felicitat al Teatre Versus Glòries per aquesta iniciativa.

Deixeu-vos  portar, deixeu-vos il·lusionar i somieu.

 

***1/2

← Volver a Artinaturals, nits de màgia

¡Enlace copiado!